„Ziua naționala a produselor agroalimentare românești”

Ministerul Economiei a contribuit substanțial la obținerea rezutatelor bune ale agriculturii în 2019!

Cu ocazia „Zilei naționale a produselor agroalimentare românești” Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale alături de Camera de Comerț Unirea și Confederația Sindicală Națională Meridian au organizat astăzi, „Forumul Agricultorilor bilanț și perspective” .

În discursurile doamnei Viorica Dăncilă și ministrului agriculturii domnul Petre Daea s-au subliniat rezultatele extrem de bune ale agricultorilor, care au propulsat România pe primele locuri ale producțiilor europene. S-a subliniat rolul important al politicii agrare pentru guvernarea PSD, care a acordat sprijin tehnic și material producătorilor și a creat prima structură de selectare și conservare a semințelor din România prin înființarea la Buzău a Băncii de resurse genetice vegetale pentru legumicultura, floricultura, plante aromatice si medicinale.

Doamna Viorică Dăncilă a anunțat hotărârea fermă a guvernului de a-i susține în continuare pe fermieri, prima tranșă a subvențiilor fiind alocată chiar pe parcursul lunii noiembrie 2019.

În contextul sublinierii acțiunilor de sprijinire a agricuturii, domnul ministru Petre Daea a accentuat în mod special rolul pe care l-a avut Ministerul Economiei în asigurarea bazei tehnice necesare refacerii și extinderii sistemului de irigații și, mai ales, în asigurarea producției de rachete și echipament anti-grindină.

Niculae Badalau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *