Nouă localităţi din judeţul Giurgiu vor beneficia de internet gratuit de la Uniunea Europeană.

Nouă localităţi din judeţul Giurgiu s-au înscris pentru a beneficia de reţele gratuite de WI-FI de la Uniunea Europeană.

Este vorba despre localitățile: Adunații Copăceni, Găiseni, Malu, Giurgiu, Ogrezeni, Oinacu, Bolintin Vale, Singureni și Slobozia.

Portalul #WiFi4EU, prin care localitățile vor beneficia de programul UE de implementare a rețelelor de Wi-Fi gratuit, are deja peste 10.000 de înscrieri, a anunțat Reprezentanța Comisiei Europene în România. Programul vizează distribuirea în până la 8.000 de oraşe şi sate, din toate statele membre, „bonuri de cumpărături” în valoare de 20.000 de euro, care să permită realizarea lucrărilor de instalare a internetului wireless.

Pentru a cere aceste „bonuri”, reprezentanţii comunităților locale trebuie să se conecteze la site-ul dedicat, unde există o listă cu firmele autorizate să facă lucrările de instalare. În baza bonului, companiile se vor adresa apoi autorităţile europene, pentru a fi plătite. Localitățile în care vor fi instalate astfel de rețele trebuie să se angajeze să finanţeze, cel puţin trei ani, mentenanţa punctelor de conexiune şi costul abonamentului către operatorii care vor furniza Internet. Bonurile vor fi distribuite pe principiul „primul venit, primul servit”, dar CE a prevăzut un mecanism pentru a asigura o repartizare geografică echitabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *