Nu e oportună suspendarea președintelui Iohannis dar nici o moțiune de cenzură, spune Marcel Ciolacu

Nu e oportună nici suspendarea președintelui Klaus Iohannis și nici depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului. Nici pentru PSD, dar nici pentru țară, a spus liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

Mai mult, Parlamentul ar trebui să lucreze în lunile de vară, astfel că cel puțin anul acesta, vacanța parlamentară să nu mai existe, a explicat Ciolacu, care a spus că a discutat asupra acestei propuneri cu cu Victor Ponta şi Călin Popescu-Tăriceanu.

„Anul acesta, am vorbit cu colegii mei şi cu colegii din celelalte partide – şi cu Victor Ponta şi cu Călin Popescu-Tăriceanu – să nu intrăm în vacanţă parlamentară, să avem sesiuni extraordinare atât în iulie, cât şi în august. Nu cred că e oportun să depunem o moţiune de cenzură pe perioada stării de alertă” a declarat Marcel Ciolacu la România TV, potrivit PsNews.

Ciolacu a spus că nu poate înlătura guvernul PNL fără sprijinul ALDE şi al Pro România, dar asta e o chestiune care nu ar trebui pusă în practică la acest moment: „PSD nu are singur voturile necesare să răstoarne Guvernul. Cu o alianţă, şi cu ALDE şi cu Pro România se poate depune o moţiune de cenzură. Categoric că vrem să depunem o moţiune de cenzură, ăsta e şi rostul Opoziţiei. Eu nu sunt adeptul depunerii moţiunilor de cenzură de dragul de a le depune”.

În nici un caz acum în plină criză a coronavirusului, a spus Ciolacu, care e de părere că nici suspendarea președintelui Iohannis nu este oportună.

„Nu cred că este oportun în acest moment politic pentru PSD să pornească un demers de suspendare a preşedintelui. Cred că, după ce avem creionată o majoritate în Parlament, să depunem o moţiune de cenzură şi să avem creionat un program economic coerent până la alegerile viitoare”, a declarat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *