NU LIVIU DRAGNEA ESTE PROBLEMA!

Nici condamnarea sa, nici instigarea la abuz în serviciu!

Nici măcar PSD sau Bombonica Prodan!

Vă scriu, la ceas de seară, cuvinte pornite dintr-o inimă de român, copleșită de întrebări fără răspuns.

Am fost plecat mulți ani din țară. Am vizitat multe țări. M-am întors acasă.

Niciodată nu am plecat cu gândul de a nu mă mai întoarce!

Oriunde m-aș fi aflat, inima mea bătea în și pentru România!

Țara aceasta are ceva magic, ceva ce-mi depășește rațiunea și mă trimite, inevitabil tot acasă, oriunde m-aș duce și oricât de bine ar fi acolo.

Dar, oricât de mult te-aș iubi, țară dragă, văd și simt, în fiecare zi, că familiei mele i-ar fi mult mai bine în altă parte.

Convinge-mă tu, politician român, aflat, ca o glumă nereușită a sorții, cu pixul în mână și având putere de decizie asupra sorții copiilor mei, că viitorul lor este, în mod cert, în România!

Nu se poate, pentru că nu vrei și nici nu ești capabil!

Arată-mi tu, om politic, cu funcție publică, plătit și din banii mei, cum acești copii, dacă ar avea nevoie de sistemul medical, ar fi excepțional tratați, de profesioniști adevărați și mari iubitori de copii!

Cum să faci acest lucru, când Spitalul de Pediatrie din Pitești nu are nici măcar medic anestezist permanent?!

Demonstrează-mi tu, politician „capabil”, cum copiii mei vor avea acces la un sistem de învățământ, atât de eficient și de corect, încât nu va trebui să trimit copiii la meditații private, încă de la grădiniță, în speranța că, poate, vor lua bacalaureatul!

Ați schimbat până și schimbarea schimbării, ați transformat intenționat învățământul intr-o anagramă incorectă și incoerentă!

Copiii slab educați și prost informați vor fi o masă uriașă, facil de manevrat!

Acest sistem lălâu și paralizat cerebral a format cadre didactice, care nu au nici cea mai vagă noțiune despre ce înseamnă un adevărat pedagog ( din fericire, nu a reușit cu toți!), nu știu cum să sădească în sufletele crude dragostea pentru oameni, animale, natură, artă și pentru materiile predate!

Arată-mi tu, cel care hotărăști cu atâta ușurință soarta copiilor mei că, după ce vor termina școala, vor avea șanse reale și corecte să lucreze în domeniile în care vor fi pregătiți, la nivelul pe care îl merită!

Și acum, convinge-mă, te implor, că trebuie să aleg România, să-ți permit să-ți pui semnătura pe viitorul copiilor mei!

Poți s-o faci?!

ANDREI MIHAI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *