O nouă arenă de tenis se va construi la Constanța și va purta numele Simonei Halep. Cum va fi onorat Gheorghe Hagi

Orașul Constanța va avea un stadion cu numele lui Gică Hagi, dar și o arenă de tenis de câmp care va purta numele Simonei Halep! Autoritățile constănțene au făcut anunțul și spun că noul proiect va costa 110 milioane de euro, dar va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor, dar și turnee WTA.

În Constanța se va construi un stadion cu numele lui Gică Hagi, dar și o arenă de tenis care se va numi Simona Halep

Constănțenii vor avea un nou complex sportiv. Cel puțin așa a anunțat primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău, care a spus că arena de tenis se va numi Simona Halep, iar stadionul de fotbal va purta numele lui Gică Hagi. Proiectul este încă doar pe hârtie, iar edilul a anunțat că 5 octombrie este termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru studiul de fezabilitate, potrivit spotmedia.ro.

„De îndată ce studiul de fezabilitate va fi gata îl vom preda Companiei Naționale de Investiții. Le vom preda un proiect la cheie. Va fi un parcurs lung și greu. Ne dorim ca acest complex să fie parte din viața orașului nostru. Acesta este începutul unui parcurs. Este un proiect vital pentru un oraș de talia Constanței.

În Constanța se va construi un stadion cu numele lui Gică Hagi, dar și o arenă de tenis care se va numi Simona Halep

În Constanța se va construi un stadion cu numele lui Gică Hagi, dar și o arenă de tenis care se va numi Simona Halep

”Pe arena principală de tenis se vor putea desfășura competiții de anvergura WTA”

Totul în viață înseamnă muncă și seriozitate. Stadionul va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor, pe arena principală de tenis se vor putea desfășura competiții de anvergura WTA, iar întregul complex trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viața sportivă a orașului”, a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, citat de Mediafax.

Stadionul promis de autoritățile din Constanța va avea o capacitate de 15 mii de locuri și va fi de categoria IV UEFA. De asemenea, arena de tenis principală va avea 4.750 de locuri, iar cea secundară 1.000 de locuri. Mai mult, vor fi și 4 terenuri de antrenament.

Simona Halep are o singură prioritate anul acesta

Totodată, autoritățile promit că vor construi și un centru de recuperare pentru sportivi. Arena ar urma să fie construită pe locul actualei baze din strada Primăverii, pe o suprafață de 90.000 de mp.

Până să vadă arena de tenis cu propriul său nume, Simona Halep se pregătește intens pentru Roland Garros. Numărul 2 WTA a spus că acesta este principalul său obiectiv de anul acesta și ateaptă cu nerăbdare să simtă din nou fiorii competiției. „Sper să joc cât mai bine la Roland-Garros, care rămâne prioritate. Sper să nu fie atât de greu cum se presupune că e la US Open”, a declarat sportiva într-un interviu pentru TVR.

Turneul de Grand Slam de la Roland Garros a fost deja amânat de două ori! Ultima dată avansată de organizatori este începerea faimosului turneu pe data de 27 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *