Olanda a câștigat Eurovision 2019

Olanda a câştigat, sâmbătă noapte, finala concursului muzical Eurovision, care a avut loc la Tel Aviv. Piesa „Arcade” a lui Duncan Laurence a primit cele mai multe puncte, 492. Este prima victoriei a Olandei la Eurovision după 44 de ani. Douăzeci şi şase de piese, despre dragoste, acceptare, integrare, dar şi ură şi bani, au intrat în concurs. Poziţia a doua i-a revenit Italiei, reprezentată de Mahmood cu piesa „Soldi“, care a strâns 465 de puncte. Pe podium a urcat și reprezentantul Rusiei, Sergey Lazarev, a cărui piesă, „Scream“, a acumulat 369 de puncte.

Artişti din 26 de ţări au luptat în finala Eurovision 2019, găzduită de oraşul israelian Tel Aviv, sub sloganul “Dare to dream” (“Îndrăznește să visezi”). Finala a fost deschisă de Malta, fiind urmată, în prima parte a show-ului de Albania, Cehia, Germania, Rusia, Danemarca, San Marino, Republica Macedonia de Nord, Suedia, Slovenia, Cipru, Olanda şi Grecia.  În partea a doua, au concurat Israel, Norvegia, Marea Britanie, Islanda, Estonia, Belarus, Azerbaidjan, Franţa, Italia, Serbia, Elveţia, Australia şi Spania. Pentru prima dată în istoria concursului, Madonna a interpretat în finala de sâmbătă două melodii: celebra “Like A Prayer” din 1989 şi “Future”, pe care a cântat-o împreună cu rapperul American Quavo.

Ester Peony, care a reprezentat România cu piesa „On a Sunday“, nu s-a calificat în finala Eurovision 2019, marcând astfel al doilea eşec consecutiv al ţării noastre în concursul internaţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *