Radu Mazăre nu a evadat – dar în privința aducerii a apărut o problemă!

Se confirmă și constatarea lui Mugur Ciuvică – și anume ”excesul de zel” al ministrului interimar de la Justiție, Ana Birchall.

”Asta este o prostie spusă de  un ziarist incompetent, de la o altă televiziune nu există așa ceva”, a declarat Mihai Mazăre – ”Miță” – fratele cel mai mic al fostului primar, despre informația privind ”evadarea lui Radu Mazăre”.

Știrea a fost transmisă aseară de RTV, iar imediat Poliția Română a dat un comunicat: ”Facem precizarea că la nivelul Poliției Române nu s-a primit nicio informare oficială în acest sens”.

Cu alte cuvinte, Poliția nu a spus clar că a verificat și că Mazăre se află în penitenciarul malgaș – lăsând dubiile să planeze, mai ales că informația fusese promovată de o ziaristă bine informată de obicei, Lili Ruse.

Conform lui Mihai Mazăre, fratele său se află acum ”într-o zonă de mutare”, într-o altă parte a pușcăriei.

”Acolo unde stătea (inițial) erau camere de 45 de paturi, cu o singură toaletă de tip turcesc”,a  precizat Mihai Mazăre, la Antena 3.

Dar, bomba vine din afirmația lui Mihai Mazăre, care susține extrădarea și aducerea în România ar fi ”un abuz” și că e este posibil ca Radu Mazăre să nu fie adus luni, așa cum s-a anunțat de către autoritățile române.

”În Madagascar există o legislație care spune că extrădările se fac în urma deciziei definitive a unui judecător”, spune Mihai Mazăre, care precizează – ”la această oră nu a fost judecată o asemenea cerere, deci dacă extrădarea are loc, se va face un abuz”.

Mihai Mazăre a spus că nu înțelege de ce ”Ministerul Justiției și autoritățile sunt așa convinse că extrădarea va avea loc, prin încălcarea legii”.

Și, atenție la un alt detaliu: ”Nu au plecat numai polițiștii de la escortă, înainte de ei au mai fost și niște domni de la Ministerul Justiției”, a dezvăluit Mihai Mazăre.

Deci, se confirmă constatarea lui Mugur Ciuvică – și anume ”excesul de zel” al ministrului interimar de la Justiție, Ana Birchall.

”Nu am văzut-o pe Ana Birchall atât de activă și implicată niciodată”, declara Mugur Ciuvică, președintele GIP fiind uimit că ”Nu avea altă treabă decât să dea personal raportul? Nu putea să dea comunicate de presă, nu avea birou de presă?”.

Ciuvică a fost uimit și cum Birchall și-a făcut selfie cum trimitea actele de extrădare – ”Ditamai ministrul, tu te fotografiezi cu telefonul cum împachetezi actele lui Mazăre?”.

În fine, ”surse din zona de securitate națională”, au informat agenția ”Știri pe surse” că ”Totul se desfășoară conform programului” deși ”în acest moment fizic, Radu Mazăre, nu se află în custodia echipei de ofițeri români care s-au deplasat pentru a-l prelua și aduce în România”.

Sursa: sputnik.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *