Olguța Vasilescu arogantă cu mininstrul Muncii: „Hai pa!”

Mesaj arogant și disprețuitor din partea vicepreședintelui PSD, Lia Olguța Vasilescu, la adresa ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

Vasilescu este deranjată că ministrul Muncii a spus despre PSD că legea de mărire a pensiilor cu 40% a fost dată „din calcul electoral”.

„Violeta, PSD a mărit cu 76 la sută pensia minimă și cu 60 la sută pensiile publice. Tu le-ai tăiat 26 la sută din cât scria în lege.  

Lasă lecțiile și discursul politic de campanie că noi am fost răi și tu ești Zână Bună a pensionarilor, că nu ține! Sunteți de un an la guvernare și tot PSD e de vină pentru incompetența voastră? Hai, pa! Că pierdem timpul cu ține…”, a scris Vasilescu, pe Facebook.

Ministrul Muncii a declarat la România TV că „ar fi o inconștiență să decizi ce nu poate suporta bugetul, doar dintr-un calcul electoral”, vorbind despre mărirea pensiilor cu 40%.

„Pensionarii să se aștepte la cel mai sincer respect din partea Guvernului. Avem datoria să-i respectăm pe cei care au muncit toată viața. Aceștia au dreptul să se bucure de veniturile pe care le merită.

Pensiile vor crește. După ce depășim vârful crizei intenția noastră este să repornim economia, pentru că de aici se alimentează și bugetul țării.

Urmărim ce e în economie, nu suntem decuplați de realitate, dar nu sunt adepta comunicării scenariilor. În acest moment, evoluția încasărilor o urmărește Florin Citu.

Dorința noastră este ca pensiile să crească. După ce trecem de vârful crizei și se trage linie, vom putea avea o imagine clară. Este prioritar pentru Guvern să respecte pensionarii și să le arate că îi respectă, să găsească soluții pentru creșterea pensiilor”, a spus ministrul Muncii, la România TV.

„Economia este într-adevăr profund afectată, dar în Guvern s-a luat decizia unui sprijin consistent pentru toate sectoarele. (…) În mod evident, dorința noastră este că pensiile să crească.

Ne-am asumat acest obiectiv și alocările în buget ne confirmă că acest lucru să se întâmple. După ce se termină cu vârful crizei și după ce se va trage linie acestei perioade va asigur că vom avea imaginea clară a încasărilor la buget.

Vă asigur că este o prioritate pentru Guvernul Orban. (…) O decizie trebuie luată înainte de septembrie”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii, în direct la România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *