Parlamentari din PNL propun cumularea salariului cu ajutorul social

Parlamentari PNL printre care fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, au depus un proiect de lege care permite cumularea ajutorului social cu salariul, timp de 3 luni, o singură dată pe an, pentru a încuraja asistații social să se angajeze. Proiectul permite și cumularea ajutorului de incluziune cu salariul, în cazul asistaților social care se angajează. Coincidență sau nu, proiectul a fost depus joi, în aceeași zi în care ministrul Muncii, Raluca Turcan, a prezentat legea care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat.

Violeta Alexandru

„De la 1 ianuarie 2022, pentru stimularea unei vieti active si a participarii pe piata muncii, in situatia in care un membru ai familiei realizeaza venituri in baza unui contract individual de munca, raport de serviciu sau a altei forme legale de angajare, sau desfasoara activitati independente ori agricole, inregistrand venituri pana la nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in piata, beneficiaza de ajutorul social, pentru o perioada de 3 luni de la semnarea contractului, o singura data pe an”, se arată în propunerea de lege, scrie stiripesurse.ro.

De asemenea, „pentru stimularea unei vieti active si a participarii pe piata muncii, in situatia in care un membru ai familiei realizeaza venituri in baza unui contract individual de munca, raport de serviciu sau a altei forme legale de angajare, sau desfasoara activitati independente ori agricole, inregistrand venituri pana la nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in piata, beneficiaza de ajutorul de incluziune pentru o perioada de 3 luni de la semnarea contractului, o singura data pe an”, mai prevede proiectul.

Proiectul este inițiat de deputații PNL Violeta Alexandru, Florin Roman, Liviu Balint, Cătălina Ciofu, Radu Moisin, Ervin Molnar, Aurel Varga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *