Pompierii giurgiuveni au avut nevoie de ajutorul colegilor din alte două județe pentru stingerea unui incendiu de proporții

Un incendiu violent a izbucnit, aseară, într-o gospodărie din localitatea Florești, comuna Florești-Stoenești.

Flăcările s-au extins la sageacul de la locuința vecinilor și exista pericol de propagare și la o a treia casă, toate fiind construite foarte aproape una de cealaltă. Când și-au dat seama de ceea ce se întâmplă, proprietarii și vecinii au cerut ajutor – anunță, mie curi, reprezentanții ISU Giurgiu.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, Gărzii de Intervenție Roata de Jos, ISU București-Ilfov și ISU Dâmbovița, cu șase autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o cisternă și o ambulanță SMURD.

Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului unei case, în pod, la anexe și, izolat, în interior, cu degajări mari de fum. Suprafața afectată a fost de aproximativ 200 mp. De asemenea, la casa vecinilor ardea sageacul, pe circa 15 mp.

În locuința în care a izbucnit incendiul au fost afectate bucătăria și terasa, electrocasnicele, mobilierul din două dormitoare, baia, dar și aproximativ șase tone de lemne depozitate în spatele anexelor.
Au fost salvate două case.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Informare preventivă

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. Dacă observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
  • nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
  • nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor;
  • nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;
  • verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat.