Primăria Capitalei, plângere penală împotriva Direcției de Sănătate Publică București

Directia Generală de Asistență Socială a Municipiului București va face plângere penală împotriva DSP București pentru că, deși la Centrul Rezidential de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente – Berceni au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus 47 de beneficiari și 28 de angajați, DSP București a declarat că nu are posibilitatea să testeze persoanele din Centru. Este vorba despre 479 de persoane – 246 de angajați și 233 de beneficiari.

„În consecință, după ce a așteptat timp de 3 zile ca DSP să efectueze testarea celor din Centrul Rezidențial din Berceni, pentru a urgenta procedura și pentru a suplini lipsa de reacție a DSP, DGASMB a efectuat testarea prin resurse interne deși, potrivit legislației în vigoare, personalul centrelor rezidențiale trebuie testat de către DSP, de două ori pe lună, iar beneficiarii trebuiau testați la apariția primului caz sau a simptomelor”, se arată în comunicatul trimis de Primăria Capitalei.

„DGASMB informează că testarea celor 479 de persoane (personal și beneficiari) s-a efectuat vineri și sâmbătă, după ce un beneficiar al centrului a fost internat în spital pentru o afecțiune acută, moment în care a fost depistat pozitiv la infectarea cu noul coronavirus.

În prezent, toți beneficiarii și angajații care au fost depistați pozitivi sunt asimptomatici și au fost internați, în functie de patologiile asociate, la spitalele Colentina, dr. Victor Babeș, dr. Marius Nasta, Monza și spitalul de la institutul ‘Ana Aslan’ din Otopeni.

La Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente – Berceni au fost intreprinse măsuri de siguranță sanitară, respectiv autoizolarea personalului la locul de muncă, revizuirea protocoalelor de siguranță medicală și decontaminarea incintelor cu substanțe puternic virucide.

Menționăm că angajații DGASMB au fost testați ultima oară în data de 9 mai, după finalizarea perioadei de autoizolare la locul de muncă, rezultatele fiind negative pentru tot personalul”, se mai arată în comunicat.

Editor web: Liviu Cojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *