Prognoza meteo la final de toamna: Se raceste vremea dupa 20 noiembrie

Banat. Vremea va fi cu mult mai calda decat in mod normal la inceputul intervalului cand, in medie, se vor inregistra temperaturi maxime de 17 – 18 grade Celsius, apoi se va raci treptat incepand cu data de 20 noiembrie. Astfel, in data de 22 noiembrie se vor atinge in medie 11 – 12 grade. Ulterior, variatiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel ca pana spre sfarsitul intervalului de prognoza maximele se vor incadra intre 10 si 12 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat in perioada 18 -21 noiembrie de valori medii in jurul a 9 grade, cu mult peste cele normale. Apoi, temperaturile minime vor fi in jurul unei medii de 4 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in data de 19 si 20 noiembrie, apoi va fi in crestere incepand cu data de 25 noiembrie.

Crisana. In primele zile ale intervalului se vor inregistra temperaturi maxime in jurul a 18 grade in medie, cu mult peste cele normale. Apoi vremea se va raci, astfel ca in data de 22 noiembrie se vor inregistra 12 – 13 grade. Incepand cu 22 noiembrie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, variatiile de la o zi la alta vor fi in general nesemnificative, urmand a se inregistra valori de 10 -12 grade, mediat regional. La inceputul intervalului, minimele vor fi cu mult mai ridicate decat cele normale perioadei, urmand a se inregistra valori medii de 8 – 9 grade Celsius. Apoi temperaturile minime vor scadea spre medii de 3 – 4 grade, iar dupa data de 25 noiembrie este estimata o usoara crestere a acestora. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata in data de 20 noiembrie, apoi in intervalul 25 noiembrie – 1 decembrie.

Transilvania. Vremea va fi cu mult mai calda decat in mod normal la inceputul intervalului cand, in medie, se vor inregistra temperaturi maxime in jurul a 16 grade, apoi se va raci, maximele urmand a scadea spre temperaturi in jurul a 8 grade in data de 22 noiembrie. Pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, variatiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmand a se inregistra temperaturi maxime in jurul a 9 grade, in medie. In intervalul 18 – 21 noiembrie, temperaturile minime se vor situa in jurul unei medii de 6 grade, apoi vor scadea pana spre -2 grade in data de 23 noiembrie, pentru ca ulterior, in intervalul 24 noiembrie – 1 decembrie, o crestere usoara a acestora sa conduca la inregistrarea unor minime cuprinse intre 0 si 2 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata in datele de 18, 20 si 21 noiembrie si din nou dupa data de 25 noiembrie.

Maramures. Vremea va fi cu mult mai calda decat in mod normal la inceputul intervalului cand, in medie, se vor inregistra temperaturi maxime in jurul a 17 grade apoi se va raci, maximele urmand a scadea spre temperaturi in jurul a 10 – 11 grade, in data de 23 noiembrie. Pana la sfarsitul intervalului de prognoza, variatiile de la o zi la alta nu vor fi notabile, astfel ca ecartul mediu regional va fi cuprins intre 9 si 11 grade. In ceea ce priveste regimul termic nocturn, in intervalul 18 – 21 noiembrie se vor inregistra temperaturi cuprinse, in medie, intre 6 si 8 grade, apoi este estimata o racire a vremii spre valori medii in jurul a 1 – 3 grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in datele de 18 si 19 noiembrie, apoi in intervalul 25 noiembrie – 1 decembrie.

Moldova. In intervalul 18 – 20 noiembrie se vor inregistra temperaturi maxime mai ridicate decat cele specifice perioadei, intre 12 si 15 grade, in medie. Apoi este estimata o racire accentuata a vremii, spre 1 – 2 grade Celsius. Dupa data de 23 noiembrie, usor si treptat, temperaturile diurne vor creste, astfel ca, pana spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, se vor atinge in medie 7 – 8 grade, la scara regionala. Minimele se vor mentine ridicate in primele 3 zile de prognoza, cand se vor inregistra in medie in jur de 9 grade, pentru ca ulterior o racire semnificativa a vremii sa determine valori in jurul a -3 grade, in medie, in data de 23 noiembrie. Pana in ultima zi a intervalului, minimele vor creste treptat, spre 2 – 3 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in intervalul 18 – 22 noiembrie, apoi va creste din nou incepand cu data de 25 noiembrie.

Dobrogea. La inceputul intervalului, valorile de temperatura diurne se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, in jurul unei medii de 17 grade Celsius. Apoi vremea va intra intr-un proces de racire ce va conduce la inregistrarea, in data de 22 noiembrie, a unor valori maxime medii in jurul a 6 grade. Pana la sfarsitul intervalului temperaturile maxime vor creste usor de la o zi la alta, spre 10 – 11 grade. Minimele vor scadea semnificativ de la valori medii de 10 – 12 grade la inceputul intervalului, spre 2 grade, in medie, in data de 23 noiembrie, apoi vor creste treptat, urmand ca in intervalul 24 noiembrie – 1 decembrie sa se incadreze intre 4 si 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in perioada 20 – 28 noiembrie.

Muntenia. In primele zile ale intervalului valorile maxime diurne se vor mentine peste cele climatologic specifice perioadei, urmand a se situa in jurul unei medii de 17 grade, pentru ca dupa data de 20 noiembrie acestea sa scada spre 5 grade. Ulterior datei de 22 noiembrie temperaturile maxime vor creste usor de la o zi la alta, spre valori in jurul a 10 – 12 grade Celsius. Minimele vor scadea spre medii in jurul a 0…1 grad in data de 23 noiembrie, pornind de la medii de 8 – 10 grade in intervalul 18 – 21 noiembrie, apoi vor creste usor spre 3 – 4 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in intervalul 18 – 28 noiembrie.

Oltenia. Temperaturile maxime vor scadea de la o medie de 15 – 16 grade, la inceputul intervalului, spre valori in jurul a 6 grade in data 23 noiembrie, apoi vor creste usor de la o zi la alta, urmand ca pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza sa se inregistreze, in medie, 12 grade la scara regionala. Parcursul minimelor va fi similar cu cel al maximelor, urmand ca acestea sa scada de la o medie de 9 – 10 grade Celsius in intervalul 18 – 21 noiembrie, spre medii in jurul a 2 grade in data de 23 noiembrie, pentru ca ulterior sa creasca usor, spre 3 – 4 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in intervalul 18 – 28 noiembrie.

La munte. Temperaturile diurne vor scadea spre valori in jurul unei medii de 2 grade in data de 22 noiembrie, pornind de la 9 – 10 grade in primele zile ale intervalului. Apoi, variatiile de la o zi la alta vor fi in general nesemnificative si se vor inregistra temperaturi maxime de 3 – 4 grade. In intervalul 18 – 21 noiembrie se vor inregistra temperaturi minime cuprinse, in medie, intre 2 si 4 grade, apoi este estimata o racire spre -4 grade, urmata de o usoara incalzire, spre sfarsitul intervalului. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in intervalul 18 – 22 noiembrie, apoi in intervalul 24 – 30 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *