Protest anti-măsuri COVID în fața Guvernului. ”Imunizare naturală, nu carantină socială”

Protest anti-măsuri COVID. Câteva sute de protestatari s-au strâns în fața Guvernului, în prima zi de stare de alertă. Chiar dacă adunările sunt interzise pe fondul măsurilor de prevenire al infectării cu noul coronavirus, tocmai aceasta a fost tema protestului. Oamenii au strigat că nu mai cred în prezența virusului printre noi și își vor drepturile înapoi.

Protestatarii nu au purtat măşti de protecţie, dar au purtat în schimb pancarte cu mesaje împotriva autorităților.

Manifestația a fost organizată pe Facebook și a fost supravegheată de un efectiv crescut de jandarmi. Militarii au intervenit în cazul a două persoane, considerate agresive, pe care le-au încătușat și condus la secția de poliție. Una dintre persoanele ridicate este Marian „Ceaușescu”, unul din cei mai cunoscuți protestatari anti-PSD.

Două dintre persoanele care au organizat protestul au notificat Primăria Capitalei, care însă a refuzat să emită autorizația.

Organizatorii au cerut ”dovezile cazurilor de coronavirus care stau la baza statisticilor oficiale, precum şi dovezi cu privire la veridicitatea deceselor de C0V1D-I9” şi ”pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile şi Constituţia prin instituirea decretului stării de urgenţă şi a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului”.

Protest anti-măsuri COVID. Ce spun oamenii

”Parlamentarii ar fi trebuit să îşi ceară scuze imediat poporului pe care îl reprezintă şi ale cărui interese trebuia să le protejeze. Cea mai bună cale de a-şi cere scuze ar fi fost moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban şi suspendarea preşedinteui Iohannis pentru abuz în serviciu şi vătămare gravă a drepturilor şi intereselor legitime a cetăţenilor români. Nu a făcut-o. Aşadar, oamenii cer demisia preşedintelui, a guvernului şi sancţionarea parlamentarilor complici la emiterea şi impunerea decretelor şi OUG-urilor ilegale care au încălcat şi confiscat drepturile românilor, permiţând abuzurile din perioada stării de urgenţă”, au transmis organizatorii, potrivit PsNews.

”Cui foloseşte demenţa termometrizării?”, ”Sunt născut în 83, nu vreau ca fiu-mio să trăiască în 84”, ”Imunizare naturală, nu carantină socială”, sunt doar câteva dintre mesajele scrise pe care le-au afișat protestatarii.

„Fiţi responsabili! În mediul online au fost anunţate mai multe evenimente prin care cetăţenii sunt invitaţi să participe la manifestaţii publice. Printre măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 se numără şi aceea de interzicere a organizării şi desfăşurării de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri în spaţii deschise. Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să nu participaţi şi să nu răspundeţi la astfel de evenimente”, este comunicatul oficial al Jandarmeriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *