PSD rămâne în continuare aproape de oameni și de nevoile acestora. Creștere a plafonului pentru compensarea medicamentelor acordate pensionarilor

PSD rămâne în continuare aproape de oameni și de nevoile acestora. Fiecare creștere a veniturilor decisă pentru a crește bunăstarea românilor, este însoțită de măsuri compensatorii pentru cei cu venituri mai mici, pentru ca aceștia să nu simtă eventualele majorări de prețuri, generate de creșterea cererii și de inflație.

Conform programului de guvernare, pensionarii cu venituri de până la 1.139 de lei pe lună vor beneficia de la 1 septembrie de compensarea cu 90% a medicamentelor acordate în ambulatoriu. În prezent, compensarea se aplică doar pensionarilor cu venituri de până la 990 lei/lună.
Deja proiectul de hotărâre este în transparență decizională și va fi adoptat în ședința de guvern de săptămâna viitoare. Utilitatea unei astfel de politici sociale promovate de guvernarea PSD este evidentă.

În ultimul an ( iulie 2018-iulie 2019) au fost eliberate peste 2,8 milioane de rețete, în cadrul programului medicamentelor compensate cu 90%, de care au beneficiat peste 490.000 de pensionari. Valoarea medicamentelor din acest program s-a ridicat la aproape 48 de milioane de euro, în ultimul an.

Consumul total mediu lunar de medicamente pentru pensionarii cu venituri din pensii de până la 990 lei lună/inclusiv, este de aproximativ 18.837.409,79 milioane de lei – aproape 4 milioane de euro.

Sursa: pagina facebook/NicolaeBadalau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *