PSD, reacţie rapidă în cazul Alexe: „Orban să îi ceară demisia de la şefia CJ Iaşi”. Ce îi solicită Sorin Grindeanu lui Klaus Iohannis

Redăm solicitările venite din partea numărului doi din PSD, Sorin Grindeanu:

„Conform DNA, Costel Alexe – PNL a luat şpagă în timp ce era ministru, când lumea era ţinută în case. Sunt trei lucruri care trebuie făcute urgent:
1. Orban să îi ceară lui Alexe să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi;
2. Iohannis să încuviinţeze cu celeritate cererea DNA de începere a urmăririi penale;
3. USR+ să iasă public si să explice cum partidul “fără penali în funcţii publice”s-a asociat la guvernare cu o formaţiune coruptă ca PNL?!
Să pui ministru un panglicar care cere mită în tone de tablă arată că PNL-ul lui Orban a devenit adevăratul Om de Tinichea din politica românească! Nu este un partid, ci o gaşcă penală care – la adăpostul pandemiei – a devalizat bugetul României!”, a scris pe Facebook Sorin Grindeanu. 
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe pentru luare de mită şi instigare la delapidare, prejudiciul stabilit fiind de peste 100.000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *