Putin l-ar fi avertizat pe Bush cu 2 zile înainte de atentatul din 11 septembrie

Vladimir Putin l-a avertizat pe fostul său omolog american, George W. Bush, asupra unui iminent atac terorist, și asta chiar cu două zile înainte de producerea atentatului din 11 septembrie 2001, a susținut un fost analist CIA.

Despre acest episod a scris George Beebee, în cartea sa publicată în această săptămână, cu titlul „Capcana rusească: Cum războiul nostru din umbră cu Rusia s-ar putea transforma într-o catastrofă nucleară”.

Vladimir Putin l-a sunat pe George Bush, cu două zile înainte de atentat, să-i spună că serviciile de informații rusești au identificat semnale clare privind o campanie teroristă incipientă, „ceva aflat de mult în pregătire” în Afganistan.

Deși se știe de ani buni că Washington a fost informat de Moscova cu privire la un posibil atac – oficiali din serviciile rusești au vorbit despre asta la scurt timp după 11 septembrie – cartea lui Beebee sugerează că avertismentul nu s-a limitat doar la schimbul de date între serviciile de informații ale celor două puteri, ci chiar că Bush a fost avertizat de Putin personal, susține RT, organ de propagandă al Rusiei.

În plus, liderii politici americani au fost avertizați de spionii britanici, dar și CIA și FBI au atras atenția asupra pericolului unor atacuri teroriste.

sursa:www.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *