Rareș Bogdan desființează ideea anticipatelor: „E imposibil. Șansa este zero chiar și în cazul AUR sau PSD”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, la emisiunea „Insider Politic” de la Prima TV,  că organizarea de alegeri anticipate este ”imposibilă” în sistemul constituţional românesc.

El susţine că PNL are o ”capacitate de comunicare uriaşă în ţară şi în străinătate” şi poate ajunge ”fluierând” la un scor electoral de 27-28%.

”În sistemul constituţional românesc, şansa de a ajunge la alegeri anticipate este egal cu zero. Au încercat Traian Băsescu, a încercat Adrian Năstase, a încercat Klaus Iohannis, nu a reuşit niciunul. De ce aş crede că în momentul ăsta ar putea reuşi cineva? E imposibil. Odată un parlamentar ajuns în Palatul Parlamentului – cel puţin 20% din cei de acolo nu credeau neam de neamul lor că vor ajunge  – şansa să voteze pentru a-şi pierde mandatul pentru un posibil mandat recâştigat este zero, chiar şi în cazul AUR sau PSD, partide care teoretic azi stau ceva mai bine decât la alegeri. Dar campania e lungă, alegerile s-ar declanşa în trei-patru luni, iar situaţia schimbărilor pe scena politică este destul de mare, pentru că în momentul ăsta nu a fluctuat atât de mult scorul electoral al partidelor. Noi, în continuare suntem un partid de peste 20% iar în campanii, după modelul CDU (Uniunea Creştin Democrată, partidul condus în ultimii ani de către cancelarul german Angela Merkel – n.r.), ne mobilizăm foarte bine”, a declarat Rareş Bogdan la Prima TV, duminică.

Rareș Bogdan susține că PNL are o susținere uriașă în țară și în străinătate

Rareş Bogdan preconizează un scor electoral de ”minim 18-20%” pentru PNL, un rezultat generat doar din voturile aleşilor locali şi ai membrii de partid.

”Un partid cu 1.260 de primari, cu 17 preşedinţi de Consilii Judeţene şi cu o armată de 242.000 de membri activişti, militanţi, cu cotizaţia plătită la zi înseamnă o armată care îi aduce obligatoriu la vot minim 18-20%, fără artificiile şi jocul guvernamental. Strict din armata politică, fără jocul pe comunicare la nivel central sau măsurile guvernamentale”, explică prim-vicepreşedintele PNL  care se ocupă de comunicare în partid.

În acest context, Rareş Bogdan susţine că este o diferenţă semnificativă între Parlamentul considerat nereprezentativ în urmă cu doi ani, când PSD ”se prăbuşise la sub jumătate” din scorul obţinut la alegerile din 2016 şi actualul Parlament, care a intrat în funcţiune de nici un an.

”Noi am avut în alegeri 25% şi în cele mai proaste sondaje avem 21, iar la mobilizarea de vot vă spun eu că ne ducem în 27-28 fluierând, în momentul ăsta, tocmai datorită activiştilor noştri şi a capacităţii de comunicare uriaşă în ţară şi în străinătate”, explică Rareş Bogdan.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *