Cum ar putea Florin Cîţu să rămână premier chiar dacă moţiunea de cenzură va trece. Planul PNL explicat de Rareş Bogdan

Rareş Bogdan consideră că în cazul în care moţiunea de cenzură trece, „jocul e la preşedinte”.

„Jocul e la preşedinte. După cum ştiţi, sistemul constituţional românesc, chiar dacă nu e un sistem pur prezidenţial, după model francez sau american, este un semi-prezidenţial în care rolul preşedintelui este extrem de important. (…) Aici, preşedintele are câteva roluri esenţiale, iar unul dintre rolurile cele mai importante ale preşedintelui în sistemul constituţional românesc este exact desemnarea premieruluivine în faţa domniei sale”, a declarat Rareş Bogdan, la Prima Tv.

Citeşte şi: Rareș Bogdan desființează ideea anticipatelor: „E imposibil. Șansa este zero chiar și în cazul AUR sau PSD”

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis îl va desemna pe Florin Cîţu premier în situaţia în care Guvernul va cădea în urma moţiunii de cenzură, prim-vicepreşedintele PNL a răspuns: „Sunt absolut convins, ştiu şi de prevederea de la Curtea Constituţională, care este interpretabilă. Eventual, dacă considerăm decizia dată în 2020 ca fiind una interpretată în sensul spuselor dumneavoastră (în sensul în care premierul care conduce guvernul demis prin moţiune de cenzură nu mai poate fi nominalizat – n.r) deşi există o altă interpretare, pe care ne-a prezentat-o domnul Zegrean, cu siguranţă putem merge pe un premier din interiorul cabinetului care sau să demisioneze, sau să nu primească votul de investitură. Dar alegerea noastră pentru a fi premier pe scurtă, medie şi lungă durată este Florin Cîţu. Noi nu avem o altă opţiune. Oricine speculează alte opţiuni, sunt strict din dorinţa de a face scenarii politice. Nu. Noi mergem pe Florin Cîţu şi pe el îl vom susţine şi cu el vom traversa această perioadă. Veţi vedea”, a adăugat Rareş Bogdan, citat de news.ro.

Citeşte şi: Rareș Bogdan continuă să-l țină în brațe pe Cîțu: „Sunt obișnuit ca liderii PSD sa fie ticăloși. Premierul nu are motive să demisioneze”

Pentru moment, Rareş Bogdan exclude orice altă propunere a PNL, în afară de Florin Cîţu, care să conducă guvernul. ” Este cea mai potrivită persoană”, a spus Rareş Bogdan despre Florin Cîţu.
„Eu îmi voi folosi toată influenţa şi capacitatea pentru a strânge o majoritate parlamentară alături de domnia sa, lui Florin Cîţu”, mai spune Rareş Bogdan.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *