Război TOTAL în PNL! Ludovic Orban şi-a pus în cap BARONII PARTIDULUI! Mai mulţi lideri de filiale, pe FĂRAŞ

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, pregăteşte o grea lovitură liderilor de filiale bănuiţi că au făcut blat la nivel local cu PSD.

Orban a încercat să impună schimbarea acestăra, acţiune stopată în acest moment din cauza statutului partiudului. Acesta este motivul pentru care şeful liberalilor ar dori modificarea documentului, în ciuda opoziţiei baronilor liberali, scrie stiripesurse.ro.

Au trecut mai bine de trei luni de la decizia Biroului Executiv de a propune demiterea din funcție a liberalului Florin Alexe din fruntea organizației de Sector 3, laolaltă cu restul conducerii acestei organizații.

Conform actualui statut, Ludovic Orban are nevoie de cel puțin 50 din totalul de 75 de membrii ai Biroului Politic Naţional pentru ca o propunere de demitere din BEX-ul dominat de el și oamenii săi să fie validată în acest birou de conducere.

„Orban nu mai dispune de o astfel de majoritate în BPN. Din această cauză nu am mai avut ședințe de luni bune, pentru că știe că nu va avea șanse de succes cu propunerea de schimbare din funcție a lui Alexe”, au explicat surse din conducerea liberală.

Liderul PNL ar prefera mai întâi organizarea unui Consiliu Național, în această vară, pentru a schimba statutul, astfel încât demiterea unui lider de organizație să se poată valida în BPN doar cu o majoritatea simplă și nu cu cea calificată de două treimi, din prezent.

„În mod normal, la acest Consiliu ar trebui prezentate doar criteriile de selecție și modalitatea de alegeri interne pentru candidații la europarlamentare. Acum însă se anunță noi schimbări la statutul partidului. Va ieși însă iureș mare. Liderii de filiale nu vor accepta să revenim ca pe vremea lui Tăriceanu când deciziile se luau numai de la centru și erau impuse în teritoriu”, avertizează sursele citate.

Sursa: www.b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *