Război total Klaus Iohannis – Viorica Dăncilă: „Solicit demisia premierului, nu face faţă”

Preşedintele Klaus Iohannis califică refuzul premierului Viorica Dăncilă de a veni la întâlnirea de la Palatul Cotroceni drept o greşeală şi îi cere demisia, pentru că nu face faţă responsabilităţilor funcţiei.

„Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele de la partid şi în acest context îi retrag încrederea şi solicit, public, demisia premierului Viorica Dancilă. ” a afirmat preşedintele. „Au trecut aproximativ 3 luni de guvernare şi trag o concluzie, că doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru şi transformă astfel guvernarea intr-o vulnerabilitate pentru România.”

„Viorica Dăncilă nu a înţeles rolul preşedintelui in politica externă a ţării,” a afirmat şeful statului, referindu-se şi la vizita controversată pe care şefa guvernului, alături de Liviu Dragnea, a făcut-o în Israel.

Nu este prima dată când preşedintele Klaus Iohannis cere demisia unui premier.

În iunie 2015, şeful statului a solicitat demisia lui Victor Ponta, după ce DNA a anunţat că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premier. Victor Ponta a anunţat la foarte scurt timp că nu se va retrage din funcţie.

Mulţumim realitatea.net!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *