Conferinţă de presă: misiunile Jandarmeriei pe timpul codului portocaliu

Misiunile şi activităţile organizate la nivelul judeţului Giurgiu în perioada avertizărilor de cod galben şi portocaliu de ger, intensificări susţinute ale vântului şi ninsoare au fost prezentate astăzi, 01 martie, într-o conferinţă de presă ce a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului.
Din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu a participat la această activitate inspectorul şef, colonel Ruşanu Daniel, care a prezentat măsurile adoptate la nivelul Jandarmeriei în această perioadă.
Cu acest prilej, inspectorul şef al I.J.J. Giurgiu a precizat: “Prin structurile sale, Jandarmeria a acţionat pentru menţinerea unui climat de normalitate, adoptând o serie de măsuri pentru informarea populaţiei şi limitarea efectelor fenomenelor meteorologice.
Pe lângă activităile desfăşurate în comun în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la nivelul Jandarmeriei a fost asigurată o capacitate operaţională optimă de răspuns pentru îndeplinirea misiunilor specifice şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, având constituite
rezerve de intervenţie în municipiul Giurgiu, oraşele Bolintin Vale, Mihăileşti şi localitatea Clejani,
unde există grupe de jandarmi.
Totodată, au fost intensificate patrulările auto în special în zonele frecventate de persoanele fără adăpost (gară, autogară, clădiri dezafectate etc.), acestea fiind îndrumate spre cele mai apropiate spaţii care pot asigura cazarea şi hrănirea.
Cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu s-a realizat prin misiuni executate în comun pe D.N.5 pentru prevenirea oricăror incidente, supravegherea, dirijarea, îndrumarea conducătorilor auto şi fluidizarea traficului rutier.
Având în vedere restricţiile de circulaţie impuse în Bulgaria, în perioada 26-28 februarie a.c., atât independent, cât şi în cooperare cu Poliţia, au fost organizate acţiuni pentru distribuirea de ceai
cald, cafea şi produse de panificaţie şoferilor de autocamioane. Astfel, echipajele mixte au acţionat pe D.N. 5, şoseaua Prieteniei şi în zona punctului vamal, vizaţi fiind şoferii de tiruri care aşteptau să-şi continue deplasarea. 
În încheierea intervenţiei sale, inspectorul şef al I.J.J. Giurgiu a mulţumit tuturor celor
prezenţi pentru cooperare şi i-a asigurat de disponbilitate şi sprijin reciproc ţinând cont de faptul că se menţine codul portocaliu de ger pentru judeţul nostru.
Purtător de cuvânt: căpitan Beianu Nicoleta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *