Reparaţii, reabilitare şi modernizare la Spitalul Judeţean Giurgiu

În conferința de presă din data de 15 februarie, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, domnul Marian Mina, a prezentat o listă cu ultimele lucrări de reparaţii, reabilitare şi modernizare de la spitalul Județean de Urgență Giurgiu, în valoare de circa 1,2 milioane de lei.
”Din această sumă, aproape 400.000 de lei au fost din bugetul Consiliului Judeţean pentru continuarea leasingului financiar pentru echipamentele medicale de înaltă performanţă: Computer Tomograf, RMN şi Roengen cu braţ mobil.
De asemenea, CJ Giurgiu a sprijinit Spitalul Judeţean cu fondurile necesare şi pentru procurarea de echipamente şi aparatură medicală necesară bunei desfăşurări a actului medical în cadrul secţiilor medicale.
În anul 2017 au fost achiziţionate echipamente şi aparatură medicală, după cum urmează: Un cardiotocograf pentru dotarea secţiei de Obstretică Ginecologie, patru aparate de ventilaţie mecanică pentru dotarea secţiei ATI, un defibrilator pentru ATI, trei monitoare funcţii vitale pentru Neurologie, Medicină Internă şi ATI, trei hote cu flux laminar pentru dotarea Farmaciei cu circuit închis, Specializare de zi Oncologie Medicală şi a laboratorului de analize medicale.
O maşină automată de developat pentru dotarea laboratorului de radiologie şi imagistică medicală, un ventilator portabil pentru ATI, un motor oscilant ortopedic pentru dotarea Blocului Operator Ortopedie, două microscoape binoculare cu onculare pentru Laboratorul de analize medicale, un perimetru pentru dotarea Compartimentului de Oftalmologie, o instalaţie de climatizare pentru sala de operaţii ortopedie, un termostat pentru laboratorul de analize medicale, un endoscop sinuscop pentru ORL, un video laringoscop pentru blocul operator, 2 autoclav pentru Laboratorul de analize, dar şi o maşină de gătit pentru blocul alimentar de la Vadu Lat.
De asemenea, a mai fost achitată proiectarea pentru reparaţia capitală la secţia exterioară Vadu Lat, precum şi proiectarea pentru reparaţia capitală a pavilionului administratic corp C3 din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Consiliul Judeţean a sprijinit SJU Giurgiu cu fondurile necesare procurării unor ansambluri ce trebuiau înlocuite din cauza uzurii şi defectării pentru Computerul Tomograf şi RMn.
În ceea ce priveşte reparaţiile curente, în anul 2017, la nivelul spitalului s-au efectuat lucrări de finalizare a acoperişului la spitalul vechi, lucrări de reabilitare a instalaţiilor reţelei de apă rece şi caldă în spitalul nou, finalizarea reabilitării reţelei electrice, placare, igienizare remediere bloc alimentar şi reparaţii staţie de epurare secţie exterioară Vadu Lat.
Înpreună cu specialişti din CJ s-a lucrat pentru tema de proiectare la CNI care, la acest moment, se află în validare la SEAP, amplasamentul fiind predat la CNI pentru corp spital nou, depunerea proiectului modernizare, extindere şi dotare UPU”, a declarat domnul Marian Mina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *