Rețea de trafic de minori, destructurată de DIICOT. Liderul grupării, din Giurgiu

DIICOT a dustructurat o rețea specializată în trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Mascații și procurorii au efectuat, astăzi, 11 percheziții în județul Arad, dar și în Giurgiu, Călărași, Ialomița și București.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat, în mod coordonat, în ceea ce privește săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism, precum și încheierea unor căsătorii de conveniență pentru cetățeni indieni doritori să se stabilească în țări ale Comunității Europene, cu precădere Germania”, aflăm de la procurorii DIICOT.

O parte dintre membrii grupării trebuiau să se apropie de persoanele vătămate și să le controleze prin dezvoltarea unor relații sentimentale cu acestea. De asemenea, victimele au fost obligate să consume diferite substanțe psihotrope, devenind astfel dependente de grup.

„Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat faptul că, membrii grupului au utilizat arme de foc și arme albe pentru intimidarea tinerelor, controlul acestora, dar și pentru a se impune în rândul altor grupări infracționale de trafic de persoane sau proxenetism. Sumele de bani obținute din desfășurarea activităților infracționale au fost cheltuite pe teritoriul Germaniei pentru închirierea locațiilor unde se practica prostituția și pentru nevoile curente ale membrilor grupării infracționale, însă o mare parte din bani au fost transferați în România fie direct, la purtător, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, către liderul grupării care se ocupa de gestionarea acestora”, mai transmit anchetatorii.

Pentru ca veniturile ilicite să fie protejate de eventuale controale ale autorităților germane sau românești, membrii grupării au achiziționat bijuterii din aur cu gramaje consistente. În cursul nopții de luni spre marți, liderul grupării, un bărbat din județul Giurgiu, a fost prins în timp ce intenționa să părăsească teritoriul României.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate înscrisuri, suma de 18.000 de euro, telefoane mobile, laptopurile și tabletele utilizate de către persoanele implicate în desfășurarea activității infracționale. La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au fost aduse, în vederea audierii, 12 persoane.

sursa: banatullazi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *