Roboţii care livrează mâncare ar putea deveni în curând o realitate după ce mai multe companii din Japonia şi China au început perioadele de probă

Meituan Dianping, cea mai mare fimă chinezească de livrare de mâncare, a început testele cu roboţi autonomi în aproape zece birouri şi hoteluri din oraşe mari precum Beijing şi Shenzen, spune Xia Huaxia, şeful diviziei de livrări autonome din companie, citat de CNBC.

ZMP  – firmă japoneză constructoare de roboţi – a dezvoltat şi testat un robot care livrează mâncarea în universităţi şi complexe de apartemente. Mecanismele pot naviga prin medii precum clădiri de birouri, apartamente şi universităţi pentru a aduce mâncare clienţilor de unele singure, cu ajutorul lifturilor şi scărilor.

„Avem motive întemeiate pentru care am ales campusuri universitare, clădiri de birouri, hoteluri şi spitale ca prime medii de testare a roboţilor de food delivery. Acestea reprezintă locuri fixe şi medii uşor de anticipat, potrivite fucţiilor de rutină cu care sunt însărcinaţi roboţii.”, a declarat James Lambert, director în consultanţă economică pentru Asia la Oxford Economics.

Roboţii dezvoltaţi de firma chinezească se pot mişca şi livra comenzi printr-o clădire de mai multe etaje direct la uşa clientului, chiar dacă este necesar un om care să aducă mâncarea în clădire. Cu toate acestea, se vor economisi de la 5 la 7 minute, mai exact 1 sau 2 yuani chinezesti (0,14 dolari-0,28 dolari) pe fiecare livrare, conform lui Xia Huaxia.

Compania cu sediul în Tokyo, ZMP, va construi roboţi „care pot comunica cu oameni prin intermediul vocii”, spune Hiromasa Iwano, managerul ZMP.

sursa: https://www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *