Roman (PNL): Dacă parlamentarii îşi prelungesc mandatele, să nu mai primească bani pentru diurnă şi indemnizaţie

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, anunţă că a depus un amendament conform căruia, în situaţia prelungirii mandatului parlamentarilor până în martie 2021, aceştia să nu mai primească bani pentru diurnă, indemnizaţie şi alte cheltuieli.

Florin Roman,

„Am depus un amendament potrivit căruia, dacă parlamentarii îşi prelungesc mandatele după 21 decembrie 2020, să nu mai primească bani pentru diurnă, indemnizaţie sau alte cheltuieli. Să demonstreze că iniţiativa lor de a amâna alegerile vine din grija faţă de oameni şi nu faţă de propriile buzunare”, a scris Roman, joi, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Amendamentul propus de liderul deputaţilor PNL stipulează că: „Potrivit art. 63 din Constituţia României, Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani. Acest termen se împlineşte de drept la data de 21 decembrie 2020, motiv pentru care propunem ca, în situaţia prelungirii mandatelor până în luna martie 2021, deputaţii şi senatorii să nu beneficieze de următoarele drepturi financiare prevăzute prin Statutul deputaţilor şi al senatorilor: diurna de deplasare şi cheltuielile de cazare (art. 41); dreptul la indemnizaţie (art. 42); dreptul la cheltuieli de protocol (art. 44); dreptul la transport (art. 45). Mai mult decât atât, suspendarea acordării drepturilor financiare în perioada 21 decembrie 2019 – martie 2021 ar da credibilitate iniţiatorilor legii, în sensul în care nu au propus amânarea datei alegerilor pentru a beneficia încă 3 luni de aceste drepturi financiare”.

Deputatul independent Adrian Dohotaru a iniţiat un proiect de lege conform căruia data alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, organizate ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, se stabileşte în ziua de duminică, 14 martie 2021.

Guvernul a decis ca data alegerilor să fie 6 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *