Să ridice mâna cine știe diferența dintre PolițiaRomână și Poliția Locală!

Ambele instituții îi ajută pe oameni atunci când au nevoie. Deși denumirile, uniformele și autospecialele sunt asemănătoare, competențele sunt diferite.

Cine intervine în următoarele cazuri?

Situația 1: Vrei să parchezi într-o parcare publică și auzi din spate ,,boss, dă-i că mai ai loc!”. Ai terminat de parcat și ,,parcagiul” nu poate să-ți ofere bon pentru ,,tariful” perceput. Cine intervine?

Situația 2: Ai ajuns acasă, după o zi grea la serviciu, ești obosit și vrei să te odihnești. S-a făcut ora 22.30, vecinii ascultă muzică la volum ridicat și fac gălăgie, iar tu nu poți să te odihnești. Cine intervine?

Situația 3: Ești în trafic și aștepți regulamentar în coloana de la semafor. Pe lângă tine, pe linia de tramvai sau pe contrasens, trece un șofer care se grăbește să prindă verdele…și chiar îl prinde, iar tu mai stai o dată la semafor pentru că ai ajuns când s-a făcut galben. Cine intervine?

Situația 4: În drumul spre casă observi, pe trotuar, o mulțime de lume care vinde orice, de la haine, la brânză, legume, fructe sau zarzavat. Tentația este mare să cumperi de la vânzătorii ambulanți, mai ales când ei apar în drumul tău, iar produsele par ,,bio”, dar nu știi dacă respectă regulile de comerț, astfel încât să le cumperi pentru copilul tău. Cine intervine?

Situația 5: Pe strada de lângă blocul tău o mașină staționează pe banda unu, pe avarii, șoferul a intrat de peste 15 minute la magazinul non-stop de peste drum, iar traficul este îngreunat. Cine intervine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *