Sabotaj într-o comună din județ: o sală de jocuri s-a făcut scrum, după ce a fost incendiată intenționat

S-a întâmplat duminică noapte, la Cosoba, iar primii care anunță sunt polițiștii:

La data de 22 aprilie a.c., ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri mecanice din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

În temeiul sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii, care au constatat faptul că sală de jocuri respectivă a ars în totalitate, împreună cu mai multe bunuri aflate în interior.

A fost identificat administratorul societății comerciale respective, care a declarat faptul că sala de jocuri ar fi fost închisă din data de 14 aprilie a.c., iar în noaptea de 21 spre 22 aprilie a.c., nicio persoană nu s-ar fi aflat în interior.

La fața locului s-au deplasat și pompierii din cadrul I.S.U. Giurgiu, care au lichidat incendiul, fiind constatate doar pagube materiale.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.”

Evident, pompierii au intervenit rapid, dar nu au reușit să mai salveze ceva; interesantă este concluzia la care au ajuns aceștia: focul a fost pus intenționat:

Azi-noapte pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o clădire (sală de jocuri mecanice) din localitatea Cosoba.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere, o cisternă și o ambulanță SMURD, dar și echipaje de Poliție.

Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat, suprafața afectată fiind de aproximativ 150 mp.

Din fericire, nu au fost persoane rănite.
Au ars clădirea respectivă și o terasă, dar și mai multe bunuri din interior.

La finalul intervenției, cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Circumstanțele în care s-a produs evenimentul sunt cercetate de Poliție.”