Savaliuc aruncă bomba: „Se încearcă o negociere cheie, ascunsă, cu Laura Kovesi”

„Toată opinia publică ar trebui să se ridice să sancționeze această atitudine, dă România cu 100 de ani înapoi, e un îndemn să ne rezolvăm problemele în stradă”

BUCUREȘTI, 12 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Declarația lui Klaus Iohannis a generat multe reacții, majoritatea politice, fără atacuri foarte dure. Cel puțin deocamdată în limite decente. Dar, din multe reacții, rezultă un numitor comun: președintele a dat un semnal că respectarea unei decizii a instanței este o chestiune interpretabilă.

Cunoscutul jurnalist de investigații Răzvan Savaliuc, fondatorul celei mai citite publicații dedicate Justiției, „Lumea Justiției”, merge mai departe chiar — e semn de anarhie, consideră jurnalistul.

„Președintele dă semnalul că în România e liber la anarhie”, spune Răzvan Savaliuc. „În felul acesta, orice cetățean poate înțelege că dacă primește o decizie judecătorească nu e obligat să o respecte”.

Ești condamnat, ei și? Nu respecți sentința, explică Savaliuc semnificația gestului prezidențial.

Prectic, atitudinea președintelui pune toată Justiția sub semn indoielii”, spune Răzvan Savaliuc.

Și colega sa de la „Lumea Justiției”, Elena Dumitrache, scrie foarte dur: „Un catâr în fruntea României”, titrează jurnalista articolul din rubrica „Dezvăluiri — Cazuri Patologice”.

„Încăpățânare prostească a președintelui Klaus Iohannis, care dă semnalul ca orice român poate încălca legea”, scrie Elena Dumitrache. „Este clar! Președintele României Klaus Werner Iohannis nu realizează ce semnal periculos dă pentru toți românii, cărora practic le insuflă ideea că legea este facultativă dacă nu îți convine. Și că poate fi încălcată de oricine!”

Răzvan Savaliuc consideră că soluția este una singură — o reacție generală, altfel România merge înapoi cu 100 de ani.

„Toată opinia publică ar trebui să se ridice să sancționeze această atitudine”, consideră jurnalistul. „Dă România cu 100 de ani înapoi, e un îndemn să ne rezolvăm problemele în stradă”.

„Acest personaj din fruntea statului dă un semnal foarte periculos”, conchide Răavan Savaliuc.

Dar, jurnalistul interpretează într-o cheie specială afirmația președintelui „nu va fi nicio suspendare”.

„Iohannis spune o propoziție cheie”, atrage atenția Savaliuc. „Asta îmi transmite că se încearcă o negociere cheie, ascunsă, cu Laura Kovesi, sau în privința Laurei Kovesi — și vom asista la soluționare a acestui conflict”.

Interesant este că, până la ora actuală, unul dintre cei mai importanți lideri ai PSD, Eugen Nicolicea a respins ideea suspendării, citându-l pe Liviu Dragnea, dar și declarând că „există și alte metode”. Se confimă în acest fel ipoteza (informația?) lui Savaliuc?

Sursa: https://ro.sputnik.md/politics/20180612/19799348/saviliuc-kovesi-se-incerca-o-negociere.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *