Sighiartău: BPN al PNL va vota miercuri să nu existe niciun fel de alianţe cu PSD

Biroul Politic Naţional al liberalilor se va reuni miercuri în şedinţă, ocazie cu care se va lua o decizie potrivit căreia să nu existe niciun fel de alianţe cu PSD, a anunţat secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

Robert Sighiartău

„În cadrul echipei de campanie, în discuţiile avute cu preşedintele PNL, am luat decizia pe care o vom adopta şi în Biroul Permanent Naţional de miercuri – să nu existe niciun fel de alianţe cu partidul trecutului, cu PSD”, a spus Sighiartău, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PNL.

El a arătat că în ceea ce priveşte majoritatea în CGMB opţiunile liberalilor sunt partidele anti-PSD.

„Dar rămâne de văzut exact fiecare cu ce cifre vine, cu ce număr de consilieri locali, cu ce zestre şi apoi ne vom pune la masă şi conform celor discutate şi anterior, înaintea alegerilor locale, vom face majorităţi în toate consiliile locale pentru a putea să ne punem în practică proiectele pe care le-am avut prezentate în campania electorală”, a adăugat Robert Sighiartău, scrie Agerpres.

Secretarul general al liberalilor a mai arătat că în şedinţa BPN se va face şi o analiză a rezultatelor obţinute de filialele PNL.

„După orice fel de alegeri, oricât de bune ar fi cum sunt şi aceste alegeri ale PNL, normal că vrem întotdeauna să îmbunătăţim performanţa unor judeţe. Se vor face analize. Vom avea şi un Birou Permanent Naţional şi dacă există soluţii mai bune în anumite judeţe normal că vom apela la ele pentru că ne dorim ca scorul acesta în perspectiva alegerilor parlamentare să se consolideze sau să crească”, a spus Sighiartău.

El a precizat că, potrivit rezultatelor parţiale ale numărătorii paralele la alegerile locale de duminică, PNL are un scor de peste 34%, PSD se situează în jurul cifrei de 30%, iar USR la 13%.

De asemenea, Sighiartău a menţionat că PNL va avea, conform datelor parţiale, peste 1.300 de primari.

Acesta a mulţumit românilor care s-au prezentat duminică la vot şi au optat pentru candidaţii PNL.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a arătat că în acest moment PNL conduce 17 consilii judeţene – Alba, Arad, Bihor, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Maramureş, Timiş şi Vrancea. El a adăugat că 15 oraşe mari vor fi conduse de primari liberali – Arad, Oradea, Bistriţa, Reşiţa, Cluj Napoca, Giurgiu, Târgu Jiu, Deva, Slobozia, Iaşi, Piatra Neamţ, Constanţa, Ploieşti, Suceava, Tulcea. De asemenea, purtătorul de cuvânt al liberalilor a menţionat şi Bucureştiul, Sectorul 6 şi Bacău, unde au existat candidaţi susţinuţi alături de USR PLUS.

El a precizat că victorii au fost obţinute şi în Olteniţa, Slobozia, Roman, Adjud, Panciu, Rădăuţi, Tecuci.

Purtătorul de cuvânt al PNL a susţinut că în multe judeţe la nivelul CJ liberalii au prima opţiune pentru formarea unor majorităţi.

Potrivit acestuia, la Teleorman, la Vaslui şi la Focşani PNL a solicitat renumărarea voturilor.

Dancă a acuzat PSD de tentative de manipulare şi fraudare a rezultatului votului.

„Din păcate, la Sectorul 5 manevre pe care le credeam demult apuse, din trecutul interlop al administraţiilor PSD, au făcut ca victoria să nu fie a candidatului PNL, Cristian Băcanu, şi până în ultima clipă vot cu vot au fost deturnate opţiunile de vot ale cetăţenilor, astfel încât în acest moment avem un alt câştigător”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *