Simona Halep, învinsă în turul al doilea al US Open de Taylor Townsend, locul 116 WTA

Simona Halep, locul 4 WTA, a fost învinsă, joi, cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (4), de americanca Taylor Townsend, locul 116 WTA, venită din calificări, în turul al doilea al US Open.

Simona Halep a fost învinsă de probabil singura sportivă care joacă tot timpul foarte aproape de fileu din circuitul WTA. Jucătoarea română a luptat, a încercat să găsească breşe în ofensiva totală a rivalei, a salvat două mingi de meci în decisiv, nu a vrut să cedeze, dar „zidul” din faţa ei a fost de netrecut şi a trebuit să se recunoască învinsă.

Taylor Townsend produce un tenis plăcut ochiului, ofensiv, cu lovituri curate, bine plasate, spectaculoase. Este una dintre puţinele jucătoare care apelează la serviciu-voleu în tenisul feminin, eficient de multe ori, chiar şi în faţa Simonei Halep. Townsend vine la fileu şi atunci când nu serveşte, iar acest stil a încurcat-o pe jucătoarea română. În plus, Taylor Townsend are o excelentă acoperirea a terenului şi o la fel de bună condiţie fizică pentru o sportivă corpolentă cum este ea.

Halep a avut probleme de la început, pe jocul avântat al adversarei, dar nici precizia americancei, nici lipsa de soluţii a fostului lider WTA nu au ţinut mult. Halep a părut că a găsit repede cheia de a o pasa, de a o alerga pe Townsend şi meciul parcă intrase pe un făgaş normal.

Însă sportiva de 23 de ani nu a abandonat ideea ei de joc, indiferent de ceea ce s-a întâmplat pe teren şi a reuşit să echilibreze disputa, din setul al doilea. Neaşteptat, sportiva română şi-a pierdut toată liniştea din evoluţia ei, a intrat într-o pană de idei, loviturile nu şi-au mai atins ţinta, iar venirile dese la fileu ale rivalei au fost din ce în ce mai greu de contracarat.

Încurajată din ce în ce mai mult de reuşitele ei, Townsend a dictat jocul pe teren, a penalizat servicul slab al Simonei Halep, a ajuns la mingi ce păreau greu de atins, a servit ea însăşi excelent şi produs cea mai mare surpriză a turneului.

În primul set, la 1-0, Halep a salvat două mingi de break, s-a desprins la 2-2, câştigând pe serviciul americancei şi a închis setul cu 6-2, după 31 de minute de joc.

Fostul lider WTA a început prea relaxată setul al doilea şi s-a văzut condusă cu 2-0, după un break în ghemul secund. Halep a reuşit rebreak-ul, dar şi-a pierdut din nou serviciul şi diferenţa nu a mai recuperat-o. Townsend a egalat la seturi, cu 6-3, după o oră şi patru minute.

Halep a cedat iar pe propriul serviciu la 2-2, în decisiv, a avut apoi 40-0 pe serviciul adversarei, care a anulat toate mingile de break şi a pus un nou ghem în dreptul ei. Townsend a ajuns la 5-4, 40-15 în setul al treilea, dar Halep a reuşit câteva lovituri disperate, dar bine plasate, a anulat mingile de meci şi a făcut break-ul. Campioana de la Wimbledon a salvat o minge de break la 5-5 şi a trecut în avantaj, 6-5, scor la care ea a avut o minge de meci ratată, iar setul a ajuns în tie-break, câştigat la 4 de jucătoarea care a venit la fileu de 106 ori în total, de 64 de ori cu succes, după două ore şi patru minute de dispută dramatică.

Simona Halep a pierdut primul meci cu Taylor Townsend după trei partide câştigate în două seturi. Totodată, ea a ratat un duel românesc în turul al treilea al US Open.

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *