Știrea nopții: Personalitate din Opoziție dezvăluie – „Săptămâna asta, demitere Kovesi”

„Nu va fi suspendare, dar va fi demitere Kovesi” – un lider marcant al Opoziției anunță finalul cazului revocării Laurei Kovesi – președintele nu mai riscă.

Săptămâna începe ultimativ pentru Klaus Iohannis; Coaliția de guvernământ se reunește la nivel de lideri pentru a decide asupra celei mai importante mișcări politice: suspendarea președintelui Iohannis.

Practic, este un ultimatum pentru președintele României — ori pune în aplicare decizia Curții Constituționale, adică semnează decretul de revocare din funcție a șefei DNA, ori puternica grupare de partide de la putere face pasul ce mare — suspendarea din funcție și continuarea constituțională, adică referendumul pentru demiterea președintelui.

Această decizie a fost și este solicitată de cetățeni, de lideri politici și de mulți observatori îngrijorați de atitudinea președintelui.

De cealaltă parte, partidele din opoziție îi cer președintelui să reziste, iar militanții ONG și manifestanții o susțin frenetic pe Laura Kovesi, indiferent de argumentele privind supremația unei sentințe și obligativitatea de a fi pusă în aplicare.

Iată însă că, în această noapte, un lider al Opoziției, chiar unul dintre cei mai bine informați, vine cu o bombă: săptămâna asta Iohannis o va revoca pe Laura Kovesi.

„Nu va fi suspendare, dar va fi demitere Kovesi”, a scris deputat Robert Turcescu pe pagina sa de Facebook.

„Deocamdată atât despre săptămâna asta — dar vor mai fi și alte evenimente”, a completat cunoscutul jurnalist, realizator TV și lider al PMP.

Postare Robert Nicolae Turcescu
Postare Robert Nicolae Turcescu

Reamintim că de la publicarea motivării deciziei CCR a trecut mai mult de o lună (7 iunie), fapt care în opinia noastră, preluată și de alte publicații, contravine normelor de relaționare a autorităților la acte care îi vizează — și care statuează o limită de 30 de zile pentru răspuns.

Mai mult, în cazul demnitarilor de rang înalt din zona guvernamentală, încălcarea acestui termen este sancționată de legea 115/1999, a „Răspunderii ministeriale”, demnitarii fiind pasibili de pedepse cu închisoarea.

Președintele are imunitate, dar este interesant de văzut până unde se va prevala Klaus Iohannis de ceva la care promitea în campania electorală că va renunța. „Primul lucru la care vreau să renunț este imunitatea președintelui României”, declara primarul Sibiului în campania din 2014.

Sursa: https://ro.sputnik.md/politics/20180709/20407415/demitere-kovesi.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *