Siria nu a mai răbdat: a răspuns atacurilor israeliene – avion lovit

Mai multe rachete au fost doborâte – un atac pe care Israel încă nu l-a recunoscut, dar care a țintit o zonă în care s-ar afla și militari iranieni.

 „Apărarea aeriană siriană a interceptat o agresiune a Israelului, doborând mai multe rachete care aveau ca țintă aeroportul T-4”, titrează agenția SANA.

Corespondentul din orașul Homs citează o sursă militară care anunță că duminică, o „agresiune israeliană a fost interceptată” — ținta rachetelor fiind aeroportul bazei militare Tiyas, din zona Homs, la vest de antica Palmyra, numit codificat T-4.

Informația este confirmată și de OSDO (Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului care a declarat că aeroportul T4 şi împrejurimile sale au fost ţinta unui bombardament cu rachete, nefiind însă certa originea israeliană a atacului.

Menționăm că OSDO este o organizație cu sediul în Marea Britanie, manifestând poziții anti-Assad.

Agenția siriană națională SANA anunță că inclusive un avion israelian a fost lovit, „forțându-le și pe celelalte să părăsească spațiul aerian sirian”.

Pe de altă parte, OSDO afirmă că „bombardamentul a lovit luptători iranieni în aeroport şi că s-au înregistrat morţi printre aceştia şi alte forţe proguvernamentale, fără să ofere un bilanţ”, transmite Agerpres.

OSDO afirmă că, la baza aeriană T4, pe lângă armata siriană se află luptători iranieni, precum şi ai Hezbollahului libanez.

„De la începutul războiului din Siria, în 2011, Israelul loveşte frecvent ţinte militare ale armatei siriene, dar şi ale Hezbollahului libanez din această ţară, de cele mai multe ori fără să anunţe că este la originea acestor atacuri”, scrie Agerpres.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *