SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2018. Emoţii mari pentru elevii care au finalizat clasa a XII-a

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2018. Emoții mari pentru elevii care au finalizat clasa a XII-a. Examenul de Bacalaureat 2018 începe luni, 25 iunie, va avea loc prima probă la Limba și Literatura Română (Ea), urmând apoi probele la Limba Maternă (Eb), proba obligatorie a profilului – Ec. Ultima proba scrisă de la Bac 2018 este cea la alegere a profilului și a specializării.

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2018. Bacalaureat 2018 a fost împărţit în două etape. Astfel, după ce în luna februarie s-au desfăşurat probele orale, de săptămâna viitoare vor începe probele scrise.

Peste 136.000 de candidaţi din toate promoţiile s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat ale cărui probe scrise încep, luni, şi se vor susţine în 440 de centre din întreaga ţară. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie.

Prima proba scrisa – Limba si literatura romana – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura materna – Eb) este programata marti, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima proba scrisa – la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – se va desfasura joi, 28 iunie.

VEZI MAI JOS MODELE SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2018- Filiera teoretică – Profilul real

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2018- Filiera teoretică – Profilul umanist

BAREMELE DE CORECTARE:

BAREM DE CORECTARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2018- Filiera teoretică – Profilul real

BAREM DE CORECTARE BACALAUREAT 2018- Filiera teoretică – Profilul umanist

Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (pana la ora 12:00) si e urmata de depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00). Intre 5 si 8 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 9 iulie.

În perioada 14 – 24 mai, s-a desfăşurat sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat.

Pe 14-15 mai a fost evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, pe 16 mai s-a desfăşurat examenul la limba străină, iar în perioada 17-18 mai a avut loc evaluarea competenţelor digitale.

Luni, 21 mai, a avut loc examenul la Limba şi literatura română, proba scrisă.

VEZI AICI SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT OLIMPICI, profil real

VEZI AICI SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT OLIMPICI, profil uman

VEZI AICI REZULTATE BACALAUREAT 2017, înainte de CONTESTAŢII

Cei care nu promovează examenul de Bacalaureat din prima sesiune au la dispoziție doar câteva zile să se înscrie pentru a doua posibilitate de a trece de această treaptă. Iată calendarul sesiunii a doua.

Bacalaureat 2018. A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 are urmatoarea structura:

  • 10 – 13 iulie: inscrierea candidatilor
  • 27 iulie: inscrierea candidatilor care au promovat examenele de corigente
  • 20 august: limba si literatura romana – proba Ea) – proba scrisa
  • 21 august: limba si literatura materna – proba Eb) – proba scrisa
  • 22 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisa
  • 23 august: proba la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – proba scrisa
  • 24 si 27 august: evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
  • 28 august: evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
  • 29-30 august: evaluarea competentelor digitale – proba D
  • 30-31 august: evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala -proba C
  • 1 septembrie: afisarea primelor rezultate (pana la ora 12:00) si depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 2 – 5 septembrie: rezolvarea contestatiilor
  • 6 septembrie: afisarea rezultatelor finale.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

”În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat”, precizează MEN.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
• susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

În premieră, probele orale ale examenului de bacalaureat au fost susţinute de elevi în luna februarie.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/subiecte-romana-bacalaureat-2018-emotii-mari-pentru-elevii-care-au-finalizat-clasa-a-xii-a_426218.html#ixzz5JQ7eRikr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *