SUBIECTUL TERENURILOR, ANL-URILOR ȘI AL LOCUINȚELOR SOCIALE ABORDAT ÎN CONFERINȚA DE PRESĂ DE PRIMARUL NICOLAE BARBU

În recenta conferință de presă susținută de primarul Nicolae Barbu a fost adus în discuție și subiectul legat de terenurile din municipiul Giurgiu, care sunt libere și care ar putea fi date prin concesiune tinerilor căsătoriți pentru construirea de locuințe.
” Am identificat până acum 6 terenuri, patru din acestea sunt pe Nicolae Titulescu și am mai identificat încă unul de 600-700 mp. Nu dăm terenuri în câmp, pentru că momentan nu există posibilitate de racord la apă, canal și energie electrică și nu vrem să creăm un disconfort persoanelor care vor să-și construiască o locuință pe acel teren”, a spus primarul Nicolae Barbu.
Edilul a mai precizat și faptul că momentan se află la faza de hotărâre de Guvern pentru preluarea unor terenuri de la unitățile militare, însă se pare că aceasta va mai dura cel puțin doi ani.
În schimb, Executivul Primăriei a considerat prioritară construirea de locuințe sociale și de tip ANL.
”Totuși, ca și prioritate, am considerat că mai bine construim locuințe sociale și de tip ANL. Am semnat recent contractul cu Ministerul Dezvoltării pentru cele 99 de de locuințe ANL (la Obor și Steaua Dunării) și sper ca până în toamnă să demarăm lucrările de construcție. Pe lângă acestea am mai depus pentru alte 55 de locuințe sociale în zona Obor. În orice caz, vreau să dau asigurări că odată începute lucrările, acestea vor fi și finalizate, indiferent de cine va veni la guvernare”, a conchis primarul Nicolae Barbu.
Edilul șef a dat asigurări că până la sfârșitul mandatului, in 2020, va fi finalizat și blocul C1 din Tineretului, existând deja în prezent o prevedere pentru proiectare și execuție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *