Surse. Cine sunt candidaţii PNL în Bucureşti la parlamentare. Oamenii premierului domină listele

PNL speră să obţină în Bucureşti cel puţin 25%, în condiţiile în care la alegerile locale a bifat doar 19%, cu menţiunea că nu a avut candidat propriu la Primăria Capitalei, care să tragă şi lista partidului. Liberalii l-au susţinut pe independentul Nicuşor Dan.  Un scor de 25% în Bucureşti le-ar asigura liberalilor 7 locuri de deputat şi 3 de senator, susţin sursele citate. În funcţie de redistribuire, PNL ar putea primi chiar un mandat în plus la ambele Camere. 

Lista PNL Bucureşti la Senat: 

 1. Florin Cîţu (ministrul de Finanţe, unul dintre apropiaţii preşedintelui Klaus Iohannis). 
 2. Sorin Cîmpeanu (fost membru AlDE şi ProRomânia, Câmpeanu a prins un loc eligibil pe listele PNL pentru că în noiembrie anul trecut, când era membru ProRomânia, n-a respectat ordinul lui Victor Ponta şi a votat învestirea Guvernului Orban). 
 3. Monica Anisie (ministrul Educaţiei, în ciuda gafelor repetate, a prins loc eligibil fiind unul dintre apropiaţii premierului). 
 4. Matei Dobrovie (fost parlamentar USR, trecut la PNL)

Lista PNL Bucureşti la Camera Deputaţilor: 

 1. Ludovic Orban 
 2. Violeta Alexandru (ministrul Muncii şi preşedintele PNL Bucureşti).
 3. Cristina Trăilă (deputat, apropiată a liderului PNL. Înainte de a fi premier, Ludovic Orban a fost angajat la firma soţului Cristinei Trăilă). 
 4. Antonel Tănase (secretarul general al Guvernului, unul dintre vechii tovarăşi ai premierului Orban). 
 5. Sebastian Burduja (liderul PNL Sector 1). 
 6. Cristian Băcanu (secretar de stat în ministerul Justiţiei, învins de Piedone în cursa pentru Primăria Sectorului 5). 
 7. Pavel Popescu (preşedintele PNL Sector 4, una dintre cele mai slabe filiale liberale). 
 8. Daniela Nicolescu (secretar de stat în Ministerul Economiei, unul dintre principalii sponsori ai PNL. Fiul său e consilier de stat la guvern).

Ultimele locuri eligibile la Camera Deputaţilor, precum şi locul 4 de la Senat vor fi negociate în cursul zilei de sâmbătă. Liberalii vor bate în cuie candidaturile într-o şedinţă programată duminică. 

Ce nume grele din PNL n-au prins lista pentru parlamentare

Liberalii stabilesc în acest weekend listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Nume grele din partid vor rămâne pe dinafară, susţin surse politice pentru „Adevărul“ – detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *