Tabăra anti-Ciolacu lansează atacuri în rafală împotriva lui Paul Stănescu: ”Mai bine să arăți tu cu ce ești mai bun, știi prea bine că PSD e un tractor cam mare” (Arsene) / Dacă nu ai un plan al tău, alții te vor include în planurile lor” (Cuc)

Războiul intern din PSD se întețește în perspectiva apropierii congresului pentru alegerea noii conduceri, vârfuri de lance fiind foștii locotenenți ai lui Liviu Dragnea, trași pe linie moartă de actuala conducere interimară coagulată în jurul cuplului Ciolacu – Stănescu. Persoana în jurul căreia se raliază cei rămași în afara cercului de putere este fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, unul dintre intimii lui Dragnea pe vreme când conducea partidul, a lansat un atac dur la adresa lui Paul Stănescu, principalul aliat al lui Marcel Ciolacu.

Arsene l-a acuzat pe Stănescu de folosiea unor ”metode specifice vechii Securități” pentru a-și discredita adversarii și i-a atras atenția că PSD este ”un tractor cam mare”, aluzie la vechea ocupație a baronului de Olt.

”Paule, îți spun eu că Eugen Teodorovici este un politician din noua generație, capabil să înțeleagă că vechile metode de a face politică nu mai dau rezultate. Acțiunile lui de a face opoziție reală la actuala putere liberală, care a prăbușit România, sunt ceea ce așteaptă cu adevărat oamenii. Cât despre alegerile interne, părerea mea este că ar trebui să mai ai puțină răbdare și, în loc să îți critici public colegii de partid, mai bine să arăți tu cu ce ești mai bun, ce te face pe tine să fii o alternativă, deși știi și tu prea bine că PSD e un tractor cam mare”, a scris scris Ionel Arsene pe Facebook.

În siajul deschis de Arsene, a lansat propriul atac la adresa lui Stănescu și Răzvan Cuc, unul din apropiații baronului de Neamț. ”Dacă nu ai un plan al tău, alții te vor include în planurile lor”, este motto-ul cu care Cuc își începe critica la adresa lui ”Paul Stănescu & Co”.

”Când simți că pierzi controlul, ataci public fără să te uiți în jurul tău. Paul Stanescu & Co s-au trezit șefi peste Partid și se cred atotputernici. Când un membru PSD își permite să aibă propria opinie, să nu fie de acord cu Paul Stanescu & Co, devine ”un aventurier politic” care e ”preocupat doar de funcții”. Se spune că în politică scopul scuză mijloacele, însă ceea ce face actuala conducere interimară nu mai are niciun scop. Sau poate singurul scop este unul pe care îl știu doar ei și se pare ca o mare parte a partidului nu îl prea înțelege. În urmă cu un an, Paul Stănescu susținea că ”trebuie să lăsăm tinerii în fruntea partidului”. Bineînțeles, atunci nu știa încă de planul de preluare-predare a partidului, iar acum folosește aceleași metehne vechi pentru a-și păstra funcția luată nedemocratic. Mă întreb cine sunt tinerii ăștia liberi care au preluat partidul? Paul Stănescu & Co? Actuala conducere PSD trebuie să înțeleagă că oamenii s-au săturat de aceleași fețe, e momentul ca în PSD să vină oameni cu experiență politică și cu o viziune nouă. E nevoie de un congres corect, democratic, cu dezbateri reale și critici constructive”, a scris Răzvan Cuc pe Facebook.

Atacurile lansate de Arsene și Cuc vin după un schimb de replici, prin intermediul presei, între Eugen Teodorovici și Paul Stănescu.

Într-un interviu la Adevărul de marți, fostul ministru al Finanțelor a vorbit despre cum poate fi îndepărtat Marcel Ciolacu de la şefia social-democraţilor, despre Congresul PSD şi despre opoziţia la Guvernul Orban. Teodorovici a subliniat că nu l-ar vota niciodată pe Ciolacu şi că va anunţa în curând dacă îşi depune candidatura la șefia partidului (citește interviu integral).

”Teodorovici este un aventurier politic, incapabil să se gândească la PSD şi la colegii lui. El nu este un social-democrat autentic. A fost o calamitate atunci când s-a aflat la conducerea partidului fiind preocupat doar de funcţii”, a fost replica lui Paul Stănescu.

Seria atacurilor la adresa actualei conduceri interimare a PSD a fost deschisă la jumătate lunii iunie de Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al partidului pe vremea lui Dragnea. El l-a acuzat pe Marcel Ciolacu de blat cu Ludovic Orban.

”Dragi membri, simpatizanti si votanti ai PSD! Nu existā niciun blat intre PSD si PNL! Exista doar intre Ciolacu-Orban si sefii lor supremi. Cā sefii lor sunt de la Cotroceni, din padurea Baneasa, din case conspirative, asta chiar nu mai conteazā! Degeaba ne injurati pe toti, chiar nu suntem toti parte din piesa asta! Se vede cu ochiul liber, da! Luati si voi pozitie, cereti lāmuriri, nu mai stati deoparte tācuti si speriati! Cā si voi aveti partea voastrā de vinā! Parlamentari, primari, sefi de organizatii judetene ai PSD, spuneti exact ceea ce ganditi! Iar tu, dragā Eugen Orlando Teodorovici când ai de gänd sā-ti anunti candidatura pentru functia de presedinte al partidului? Vrei sā te rugām?”, a scris Ștefănescu pe Facebook pe 17 iunie.

Cu câteva zile mai devreme, și primarul Capitalei, Gabriela Firea, îi ceruse lui Ciolacu, într-o ședință internă a partidului să nu mai susțină restricțiile luate de guvern în contextul pandemiei de coronavirus și să lase Guvernul Orban să-și asume singur măsurile anti Covid.

Firea ar mai fi spus că înțelege că liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, trebuie să se comporte responsabil, dat fiind că este al treilea om în stat, dar că PSD nu mai trebuie să fie de acord cu măsurile anunțate de Guvern. Primarul Capitalei ar fi fost unul dintre cei mai vocali lideri PSD împotriva prelungirii stării de alertă (citește integral).

Citește și: EXCLUSIV Cum vrea Eugen Teodorovici să salveze de la demolare toate terasele construite ilegal pe litoralul Mării Negre. Asociatul său în afaceri e administratorul unui beach bar fără autorizație, deținut de o PSD-istă de frunte din Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *