Țara cu peste 200 de milioane de locuitori care a rămas în beznă totală. Cum a fost posibil

Locuitorii unei țări din lume au rămas aseară în beznă totală. Cele mai mari orașe din regiune, inclusiv capitala au fost cufundate în întuneric duminică la primele ore. Echipele de specialiști încearcă și la acest moment reabilitarea sistemului electric pentru a permite locuitorilor să beneficieze de electricitate.

Pakistanul, în beznă totală, după o pană majoră de curent

Mai multe orașe importante din Pakistan au ajuns în beznă totală duminică după ce a avut loc o pană de curent. Uriașa defecțiune a afectat rețeaua electrică a regiunii, conform AFP, lăsând fără curent locuitorii din toate marile orașe ale țării, printre care se numără capitala Islamabad, dar și Karachi și Lahore, cel mai mare al doilea oraș din Pakistan. Echipele de specialiști lucrau în această dimineață pentru a putea restabili curentul în zonele în care acesta nu a revenit, potrivit declarațiilor Ministrului Energiei, Omar Ayub Khan.

Pana de curent survenită la orele 23:41 (18:41 GMT) în zona de sud a țării, ar fi afectat sistemul de transmisie al țării, fapt care a rezultat în oprirea centralelor, a explicat oficialul pakistanez. Această defecțiune a afectat inclusiv conexiunea la internet, organizația nonguvernamentală Netblocks anunțând, printr-o postare pe Twitter, un nivel de 62% de conectivitate în regiune, față de normal.

Pakistanul, care însumează 210 milioane de locuitori, se confruntă de o lungă perioadă de timp cu o criză energetică. Sistemul de distribuție din zonă este extrem de complex și învechit, motiv pentru care mai mulți locuitori sunt afectați frecvent de lipsa curentului electric și de întreruperi în distribuirea energiei electrice. Totodată, căldura din sezonul cald face ca situația să se agraveze.

O avarie importantă a afectat inclusiv România, vineri foto - Pexels
O avarie importantă a afectat inclusiv România, vineri
foto – Pexels

Cinci județe din România, afectate de o pană de curent în urmă cu trei zile

Vineri, 8 ianuarie, alimentarea cu energie electrică din cinci județe din centrul și nord-vestul țării a fost oprită. Astfel, locuitorii din județele Sibiu, Cluj, Maramures, Satu Mare, Alba, Mures si Bistrita-Nasaud nu au mai putut beneficia de curent electric. O avarie s-a produs la ora 15:05 și ar fi afectat mai multe țări din Europa.

Vineri, 8 ianuarie 2021, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul retelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declansarea mai multor echipamente din retelele electrice de transport atat din Romania, cat si din alte tari. La nivelul Romaniei a fost afectata zona de nord-vest a tarii. Reteaua Electrica de Transport din Romania a fost readusa la conditiile normale de functionare in jurul orei 16.00, toti consumatorii afectati fiind realimentati in jurul orei 16.45. Cauzele si conditiile in care s-a produs acest incident urmeaza sa fie analizate si identificate la nivelul Asociatiei Operatorilor de Transport si Sistem din Europa – ENTSO-E, se arată într-un comunicat de presa transmis de Transelectrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *