Tăriceanu aruncă bomba! Nu exclude o OUG pe amnistie și grațiere: Se spune că va beneficia Dragnea, dar…

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu s-a discutat în cadrul coaliției despre o eventuală Ordonanță de Urgență pe amnistie și grațiere, dar nici nu poate fi exclusă o astfel de temă.

Liderul ALDE a admis că, într-o atare situație, unii ar putea specula că măsura este cu dedicație pentru Liviu Dragnea. Totuși, a continuat acesta, nu trebuie să uităm de românii care stau în închisori pe nedrept și pentru care o astfel de măsură de corectare este necesară.

”Nu s-a discutat acest subiect. A fost aruncat în presă pe anumite canale și unii au mușcat pe acest subiect. M-am văzut astăzi cu președintele Liviu Dragnea, am stat de vorbă mult, într-o formulă mai extinsă cu secretarii generali ai partidelor și acest subiect nu s-a discutat.

Să nu credeți că vreau să închid subiectul sau că creadă telespectatorii că îmi e teamă sau că mă jenez. Primul lucru pe care aș vrea să îl remarc ar fi faptul că o amnistie și grațiere a mai avut loc în România. Unii spun că este oportună, alții spun că nu pentru că se personalizează discuția și ca să nu o spunem direct, se spune că va beneficia președintele PSD, Liviu Dragnea.

Cum procedăm în momentul în care constatăm că unii oameni au fost judecați pe nedrept sau au fost condamnați pe erori judiciare. Soluția este una singură: o astfel de măsură de corectare. Trecând peste cazul lui Liviu Dragnea, să lăsăm puțin la o parte persoana lui Dragnea, dar să ne gândim la miile de oameni care sunt în închisori și care își ispășesc o condamnare nedreaptă. Ce să le spunem noi acestor oameni: știm că sunteți condamnați pe nedrept, dar pentru că nu este oportun politic, din cauza lui Liviu Dragnea, nu putem face nimic”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la TVR.

Sursa: www.b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *