Toate manualele editurii unice sunt un dezastru

Liviu Pop, cel care se jura cu mâna pe “genunche” că o editură unică va produce mai multă calitate decât piața liberă, trebuie să răspundă, alături de actualul ministru și comisiile de evaluatori, pentru greșelile din manuale.

Este inadmisibil ca elevii din clasa I să regăsească în manualul de matematică informația: ”12 este mai mare decât 16”. La fel cum este inadmisibil ca în manualul de biologie pentru clasa a 6-a să găsim greșeli legate de poziționarea ficatului sau a inimii, iar în manualul de geografie de clasa a 6-a să întâlnim greșeli flagrante despre noțiuni elementare.

Ministrul Educației trebuie să plece din funcție, iar Centrul Național de Evaluare și Examinare, prin comisiile de evaluatori care au avizat pozitiv manualele editurii unice, trebuie să răspundă pentru calitatea slabă a evaluării. Este revoltător modul în care, folosind monopolul de stat și o practică comunistă, PSD continuă să disprețuiască educația, elevii, dascălii și întreaga societate. Costurile pentru retipărire trebuie suportate de cei care au greșit, nu de cetățeni.

Mai mult, manualele greșite care au ajuns pe băncile copiilor nu sunt niște erori simple, fără efecte, iar cei care tratează astfel de subiecte superficial sunt profund iresponsabili. Educația este fundația unei societăți. Ne-am bătut prea mult timp joc de educație.

Ioana Constantin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *