Tariceanu tranteste inca una epocala: „Cei mai multi care au fost la mitingul din 10 august venisera la un spectacol monden, nu aveau revendicari”

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca protestatarii care au participat la actiunea din 10 august nu aveau revendicari concrete, ba mai mult, ”cei mai multi venisera asa, ca la un fel de spectacol monden”. Tariceanu a spus ca isi pune numeroase intrebari cu privire la actiunea respectiva, dar nu are ”un element concret” pe care sa-l ofere in sustinerea ideii ca protestata ar fi fost finantate din exterior.

Tariceanu a fost intrebat, marti, daca are informatii referitoare la finantarea externa a protestului din 10 august si a raspuns: ”Cei mai multi dintre ei nu aveau o revendicare comuna. Ca sa nu spun ca nu aveau niciun fel de revendicare, ci venisera asa, ca la un fel de spectacol monden sau actiune mondena”.

Tariceanu a afirmat ca acest aspect l-a facut sa se intrebe ”daca nu exista ceva in spate ce se doreste”.

” Aceste intrebari mi le pun nu numai eu, ci si foarte multi analisti, dar un element concret pe care sa vi-l dau acum nu am”, a mai spus Tariceanu, citat de news.ro.

PSD solicita institutiilor statului sa investigheze de urgenta informatiile care au aparut in spatiul public cu privire la finantarea externa a protestelor de strada si premeditarea actiunilor violente de la mitingul din 10 august din Piata Victoriei. PSD spune ca cetatenii Romaniei au dreptul sa stie intreg adevarul din spatele acestor miscari de strada, iar astfel de lucruri nu pot ramane neinvestigate.

„Cetatenii Romaniei, mai ales participantii de buna credinta la aceste manifestatii, au dreptul sa stie intreg adevarul din spatele acestor miscari de strada, cine sunt autorii manipularilor si intoxicarilor publice, cine a platit si cu scop real s-a urmarit provocarea unei reactii emotionale impotriva institutiilor statului roman si a ordinii constitutionale”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de PSD.
De asemenea, social-democratii sunt de parere ca informatiile aparute in presa cu privire la mitingul din 10 august „contin indicii temeinice cu privire la actiuni subversive menite sa vulnerabilizeze siguranta nationala si autoritatea statului roman”.

PSD mai sustine ca astfel de lucruri nu pot ramane neinvestigate.

„Astfel de chestiuni nu pot ramane neinvestigate de organele de ancheta. Nu este o disputa de ordin politic, ci un risc major care vizeaza Romania. In egala masura PSD apreciaza ca se impune realizarea unui cadru legal care sa asigure transparenta totala a surselor de finantare si a intereselor celor care initiaza, intretin si amplifica proteste de strada in Romania”, considera social-democratii.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara la Antena 3 ca institutiile statului n-au gresit cu nimic cand au intervenit in forta in Piata Victoriei in 10 august, avand suficiente elemente “ca sa vorbim de o tentativa de lovitura de stat”. Dragnea a mai spus ca este convins ca saptamana viitoare vor iesi la iveala dovezile ca protestul a fost o tentativa de lovitura de stat si a fost finantat din plan extern.

O zi mai tarziu, Antena 3, care a citat site-ul Luju.ro, a prezentat o inregistrare audio a unei discutii in care un presupus membru al echipei #Rezist vorbea despre finantarea si pregatirea protestelor.

Sursa:www.aktual24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *