Trei medici ONU, uciși. Antonio Guterres, secretarul general al organizației, decizie

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a condamnat atacul în care şi-au pierdut viaţa trei medici angajaţi ai Naţiunilor Unite, informează dpa şi Reuters.

Antonio Guterres a condamnat acest atac „în termenii cei mai fermi”, conform unei declaraţii dată publicităţii de purtătorul său de cuvânt Stephane Dujarric. Oficialul Naţiunilor Unite nu a oferit detalii suplimentare despre atacul produs în faţa unui mall şi al unei bănci din Benghazi, soldat şi cu rănirea a trei persoane.

„Secretarul general cheamă toate părţile să respecte armistiţiul în timpul Eid al Adha şi să se întoarcă la masa negocierilor pentru a urmări viitorul paşnic pe care poporul Libiei îi merită”, conform sursei citate.

În jurul orei la care s-a produs explozia, mareşalul Khalifa Haftar, comandantul Armatei Naţionale Libiene, a anunţat o încetare a operaţiunilor militare timp de 48 de ore pe perioada celebrării Eid al-Adha, Sărbătoarea musulmană a Sacrificiului care începe sâmbătă. La solicitarea Franţei, Consiliul de Securitate al ONU urma să se întâlnească în cursul zilei de sâmbătă pentru a discuta despre ultimele evenimente din Libia.

Sursa:www.dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *