Turcia nu cedează și sfidează total SUA și NATO. Primele componente ale sistemului rusesc de rachete S-400 au fost livrate

Primele componente ale sistemului rusesc de rachete S-400 au fost livrate vineri în Turcia, a anunţat Ministerul Apărării de la Ankara, relatează Agerpres.

Statele Unite consideră că rachetele ruseşti nu sunt compatibile cu echipamentele NATO şi că există riscul ca operatorii ruşi care îi vor instrui pe militarii turci pentru folosirea sistemelor S-400 să afle secrete tehnologice privind avioanele F-35. Turcia este parteneră a SUA atât în cadrul alianţei nord-atlantice, cât şi a programului de producţie a aeronavelor de ultimă generaţie.

Marţi, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus, avertizase din nou că „Turcia s-ar expune la consecinţe reale şi negative dacă acceptă S-400”. După numai o zi, Ankara a respins avertismentul; Ministerul de Externe a emis un comunicat prin care solicită SUA „să nu facă paşi greşiţi, care ar exclude diplomaţia şi dialogul şi ar dăuna relaţiilor”.

Sursa:www.stiripsurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *