Udrea, Băsescu și Iancu, ceruți martori în dosarul Alinei Bica pe relația cu Tender – Chemați să spună dacă omul de afaceri era protejat de SRI

Un complet de cinci judecători de la instanța supremă urmează să spună dacă admitere cererea de probe a Alinei Bica în care este judecată pentru pretinse fapte de corupție în legătură cu modalitate în care au fost retrași procurori de ședințp din dosarul omului de afaceri Ovidiu Tender.

Cei mai importanți martori ceruți de apărare fostei șefe a DIICOT sunt fostul președinte al României, Traian Băescuscu, fostul ministru Elena Udrea și omul de afaceri Marian Iancu.

Martorul Iancu, spune apărarea Alinei Bica, ar putea oferi detalii despre interesul avut de SRI față de omul de afaceri, respectiv că deținea acțiuni la o exploatare de diamante.

Despre Traian Băsescu, spune avocatul Alinei Bica, poate confirma sau nu declarațiile primilor doi, el fiind ultimul personaj pe linie decizională.

”Elena Udrea, e legată de apărarea lui Bica, respectiv că inițiativa de a se cere pedeapsă cu suspendare a fost discutată la nivelul SRI și apoi a fost aprobat la vârful administrației prezidențiale…. Marian Iancu, să spună ce știe de deținerea unor acțiuni de către Tender la companii din Africa de exploatare diamante și …. Traian Băsescu,  poate confirma că Ovidiu Tender înfăptuia interese naționale astfel, că era necesară protejarea sa”, a explicat apărătorul fostei șefe a DIICOT.

Față de această cerere a avocaților procurorul DNA a fost în dezacord și a arătat că ea nu conturează probe privind acuzațiilr de abuz aduse Alinei Bica ci probe privind persoana lui Ovidiu Tender.

”Nu e relevant audiere celor trei. Se cere audierea lor pentru stabilirea legitimității operațiunilor lui Tender în Africa nu privind legitimitatea faptelor inculpatei Alina Bica”, a explicat scurt magistratul.

Instanța supremă a rămas luni în pronunțare privind cererile de apărare făcute, luni, în dosarul în care se rejudecă apelul din dosarul Alinei Bica în care aceasta este acuzată de favorizarea  omului de afaceri Ovidiu Tender.

sursa : stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *