Metehne vechi: dedicație pentru postul de manager la Spitalul Floreasca

Acum doi ani, ocuparea postului de manager la Spitalul Floreasca s-a lăsat cu scandal monstru. În prezent, aceeași guvernare PSD aruncă iarași în aer concursul cu pricina. Dorința celor de la putere de a pune acolo un anumit om e atât de mare, încât își bat joc de întreaga procedură de concurs. Comisia de examinare a făcut tot ce a putut pentru a descalifica toți contra-candidații chirurgului Ionuț Negoi, generând o adevătată revoltă. Scandalul e așa de mare încât Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a fost obligată să-și trimită corpul de control la spital. Rămâne de văzut dacă a facut-o cu bună credință sau doar de ochii presei.

Surse din cadru spitalului de Urgență Floreasca vorbeau de un aranjament clar pentru șefia instituției încă de luni bune. Interimarul Negoi trebuia să fie titularizat pe post și s-ar fi tot căutat soluții pentru netezirea drumului său. Zvonurile spuneau că aceasta ar fi doleanța directă a Vioricăi Vasilica Dăncilă. Coincidența face ca distinsul candidat să aibă originile în Roșiorii de Vede, în deja celebrul județ Teleorman, care ne-a dat și actualul premier! Dacă totul rămânea doar la stadiul de zvon, tot era bine. Dar evoluția concursului propriu-zis întrece orice imaginație!

În ciuda faptului că s-a dat sfoară-n țară că postul de la Floreasca este dat, la data limită a depunerii dosarelor cei din comisie s-au trezit cu doi înscriși. Deci Ionuț Negoi  avea concurență la prezentarea proiectului de management spitalicesc, singura probă stabilită de comisia cu pricina pentru acordarea postului. Ceea ce a urmat este de Cascadorii Râsului.

Contracandidatul lui Negoi, doctor-medic și fost manager de spital a fost descalificat pentru două motive:

– Lucrarea sa de management, depusă inclusiv în format electronic nu este conformă, în sensul că: “Nu are caractere Times New Roman, caracterele nu au mărimea 12, iar spațierea nu este la un rând, pe întreg cuprinsul proiectului”!

– “Din niciuna dintre cele două adeverințe medicale depuse la dosar nu rezultă că acesta este apt medical, fizic și neuropsihic”!

De noaptea minții, am putea spune! In secolul 21, Comisia de Concurs vorbește de caracterele și alinierea unui text Word, ce pot fi schimbate din fața calculatorului, în maxim 30 de secunde, de către un elev de gimnaziu. Iar bomboana pe colivă este să descalifici un medic, invocând că adeverința sa medicală nu este bine completată! Da, ați auzit bine, vorbim de completarea hârtiei și nicidecum de contestarea aptitudinilor sale din punct de vedere medical…

Seria porcăriilor făcute de Comisia de concurs nu se oprește aici. Aceasta l-a ascultat cu mare atenție pe candidatul din Teleorman, a fost dată pe spate de proiectul său managerial și l-a declarat câștigătorul concursului. Apoi, ca să respecte procedura la virgulă, i-a publicat și opera. Abia aici vine bomba: Textul câștigătorului nu este scris nici cu Times New Roman, nici spațiat așa cum spuneau membri comisiei! Deci nenorocire! A urmat o expertiză a celui descalificat și depunerea unei plângeri penale.

În faza aceasta, cu un scandal cât casa în bătătură, ministrul Sorina Pintea s-a văzut nevoită să-și trimită corpul de control peste subordonați. Contactată telefonic pe această speță, ministrul Sănătății a promis că va tăia în carne vie. Asta se întâmpla în urmă cu două săptămâni! De atunci, povestea a rămas pe loc. Nici candidatul-minune nu a fost validat, dar nici sesizările penale mult așteptate nu au apărut. Procedură standard pentru o guvernare obișnuită să ne păcălească pe toți, până uităm de fiecare scandal.

Cazul Floreasca nu este unul singular. Procedura descalificării pe motiv de “adeverință medicală” a fost aplicată pe scară largă. De fiecare dată s-a lăsat cu scandal, contestații și dosare penale. În zilele următoare vă vom prezenta alte câteva exemple din aceeași categorie, pe care guvernarea PSD încearcă să le mușamalizeze.

sursa : PSNEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *