ULTIMĂ ORĂ Parchetul General a cerut SUSPENDAREA din magistratură a lui Lucian Onea și Mircea Negulescu UPDATE Decizia CSM

Lovitură grea pentru procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu, din cadrul DNA Ploiești.

Numiți de fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, membri ai unității de elită a DNA, cei doi riscă excluderea din magistratură. Totul în urma unei solicitări făcute de Parchetul General.

Amintim că săptămâna trecută cei doi au fost puși sun control judiciar, fiind cercetați într-un dosar deschis ca urmare a unei plângeri făcute de Vlad Cosma privind fabricarea de probe.

CSM discută dacă cererea privind suspendarea din magistratură va fi aprobată sau nu.

Conform Mediafax, Secția pentru procurori a CSM a decis, luni, suspendarea din funcție a procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu, după ce Parchetul General i-a plasat sub control judiciar pentru infracțiunile de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Mircea Negulescu e urmărit penal pentru participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă. El are, alături de Lucian Onea, interdicție de a-și exercita profesia de procuror.

„În fapt, procurorii au reținut că, în anul 2015, inculpaţii procurori Onea Lucian (procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti) şi Negulescu Mircea (la data faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curte de Apel Ploieşti) au determinat prin constrângere un martor (ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti”, arată Parchetul General, într-un comunicat de presă remis vineri

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *