Ultimă oră! România trimite ajutoare în Tunisia. Misiunea specială la care vor lua parte medicii
România trimite ajutoare în Tunisia. Misiunea specială la care vor lua parte 13 medici și asistenți români.
România sare în ajutorul Tunisiei, o țară grav afectată de pandemia de coronavirus. Astfel, autoritățile române trimit, luni, 9 august, mai multe ajutoare ce constau în doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca.
Totodată, România trimite cu o aeronavă teste antigen și materiale sanitare, după ce cazurile pozitive de COVID-19 au crescut în Tunisia.
Potrivit, MApN, 13 medici și asistenți medicali se vor deplasa în Tunisia, pentru a oferi sprijin personalului sanitar tunisian, în lupta cu SARS-COV-2.
Misiune specială pentru medicii români
O aeronavă C-27J a Forțelor Aeriene Române va transporta în Tunisia aproximativ 180.000 de doze de vaccin COVID-19, produse de AstraZeneca, teste antigen și materiale sanitare, pentru ca această țară să poată gestiona pandemia de coronavirus.
Dozele de vaccin vor fi depozitate în cutii frigorifice, alături de elemente de răcire și dispozitive de monitorizare a temperaturii, pentru ca acestea să ajungă în siguranță în Tunisia.
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” din Bucureşti este cel care asigură transportul în siguranță a materialelor sanitare.
România donează Tunisiei măști FFP2 şi FFP3, măşti chirurgicale şi teste antigen, potrivit MApN și DSU.
De asemenea, pe lângă materiale sanitare, țara noastră trimite o echipă medicală formată din 13 cadre medicale (cinci medici şi opt asistenţi medicali), care să sprijine personalul sanitar tunisian în lupta cu pandemia de coronavirus, ce face ravagii în această țară.
România, sprijin pentru Tunisia
România este una dintre țările care sprijină Tunisia, care a acceptat ca țara noastră să trimită ajutoare, prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă.
„Prin grija Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o echipă formată din 13 cadre medicale (5 medici şi 8 asistenţi) vor sprijini personalul sanitar tunisian pentru 21 de zile, în lupta cu situaţia generată de creşterea exponenţială a numărului de noi cazuri pozitive SARS-CoV-2. La această misiune vor participa şi 3 ofiţeri din cadrul DSU – Direcţia Generală Protecţie Civilă, însărcinaţi cu dublă responsabilitate, coordonarea întregii misiuni respectiv asigurarea unei legături permanente cu autorităţile sanitare şi de protecţie civilă din Tunisia. Totodată, 22.240 măşti FFP2 şi FFP3, 203.000 măşti chirurgicale, 50.400 teste antigen vor fi donate, cu titlul gratuit, cadrelor medicale tunisiene, în scopul asigurării protecţiei acestora împotriva coronavirusul SARS-CoV-2”, transmite DSU.
Ce este acest mecanism european de Protecție Civilă
Mecanismul european de protecţie civilă oferă sprijin în caz de dezastre naturale şi provocate de om la nivelul UE, permiţând acordarea de ajutor rapid și eficace populațiilor afectate.