Un caz similar celui din Caracal schimbă legea în UE. Localizare chiar dacă telefonul nu are cartelă SIM

Toate țările Uniunii Europene, deci și România, vor fi obligate să localizeze o persoană care sună la 112, chiar dacă apelul este făcut de pe un telefon fără cartelă SIM.

Decizia a fost luată joi de Curtea Europeană de Justiție de la Luxemburg, după un caz similar celui de la Caracal, petrecut în Lituania, în urmă cu câțiva ani.

Cătălin Radu Tănase, corespondent ȘtirileProTV: ”În 2013, o adolescentă a fost răpită, violată şi ucisă în ţara baltică. Însă, fata a apucat să sune de nu mai puţin de zece ori la 112. Singura problemă era că serviciul de urgenţă nu vedea numărul telefonului, drept pentru care, nu a putut fi localizată şi salvată.

Nici până azi nu s-a stabilit dacă telefonul folosit de lituanianca avea o cartelă validă sau nu în el, dar, iată că, astăzi, Curtea de Justiţie a spus clar: localizarea cuiva care cere ajutorul este musai să se facă, dacă reţelele de telefonie permit asta, chiar şi dacă telefonul folosit nu are o cartelă SIM înăuntru.

Potrivit informaţiilor pe care le avem până acum, în acest moment, din cele 28 de tari UE, în opt, printre care şi România şi Franţa, nu poţi suna la 112 de pe un telefon în care nu exista o cartelă SIM validă. Ei bine, acest lucru, în măsura în care tehnica o permite, nu mai are voie să se întâmple.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *