USR continuă lupta internă: încă 10 excluderi şi 9 suspendări. „Echipa Barna continuă Jihadul”

USR a început anul continuând lupta cu propriii membri, într-o singură filială, cea din Deva, fiind excluși zece membri, iar alți nouă fiind suspendați.

Informația a fost făcută public de „Adevărul”, care citează o serie de discuții purtate de membrii USR pe grupul intern al partidului, „Poaiana lui Iocan”. „Nu văd altceva decât echipa Barna continuând jihadul intern în timp ce partidul e în picaj”, a scris un membru al USR, pe grupul intern al USR.

La finele anului trecut, USR a exlus din partid alți membri, unul dintre cazurile controversate, dezbătute pe larg în spațiul public, a fost al lui Oli Ardelean, exclusă din filiala USR Ilfov. Ardelean a acuzat că a fost exclusă din organizație pentru o postare pe Facebook făcută la începutul lunii noiembrie, în care afirma că Dan Barna, liderul partidului, a știut de semnături false la inițiativa „Fără Penali”.

Conform sursei citate, alți zece membri ai USR Deva ar fi fost excluşi, iar nouă suspendaţi după o decizie a biroului Judeţean. „Adevărul” mai scrie că un membru al filialei a scris, pe grupul intern al partidului, că decizia de excludere a celor zece a fost luată „sub îndrumarea şi protecţia echipei Barna”.

„La Deva BJ (Biroul judeţean – n.r.) a jubilat: 10 excluderi şi 9 suspendări… Eu, bineînţeles, sunt exclusă… În 31.12 BJ a dat o decizie nestatuară în întregime, pe care am contestat-o şi căreia i-am cerut anularea, la BN (n.red.: Biroul Naţional)… Iar azi, a 6-a zi după decizia precedentă, 19 membri ai USR Deja au fost executaţi dintr-o singură lovitură, sub îndrumarea şi protecţia echipei Barna…

Am cerut amânarea judecării sesizărilor penibile până la primirea răspunsului BN, sau până la venirea raportorilor, dar graba era mare…Dan Barna unde eşti? eşti mulţumit? Asta e tot…noate bună USR!”, scrie unul dintre cei zece membri exclusi pe grupul intern al USR.

„Înţeleg că la Hunedoara în seara asta s-au aplicat 10 excluderi şi 9 suspendări. Nu văd cum genul ăsta de decimare a unei filiale poate avea ceva de-a face cu spiritul şi valorile USR. Nu văd altceva decât echipa Barna continuând jihadul intern în timp ce partidul e în picaj. Am spus cu subiect şi predicat în decembrie majorităţii din BN că în ritmul ăsta or să ducă partidul sub pragul electoral.

Am propus şi soluţii dar se pare că EB ţine morţiş să joace totul sau nimic cu munca de ani de zile a mii de oameni. Îmi place să cred că mai există niscaiva raţiune între cei 13, dar momentan nu o văd. O s-o mai caut, dar ceasul ticăie. An Nou Fericit tuturor şi mintea românului cea de pe urmă”, se arată într-un alt mesaj postat pe grupul intern al USR.

„După 11%, probabil că următoarea victorie răsunătoare a echipei Barna va fi un istoric 7% la locale Moment în care, conducerea îşi va asuma, în sfârşit, rezultatele şi…va mai cere un vot de încredere în locul demisiei de onoare. Care onoare? Exact. Lăsând la o parte glumele de doi bani, chior să fii să nu observi un trend, o proastă gestiune a situaţiilor dar şi inevitabilul leadership pur românesc, care se izolează de realitate prin armata de yesmeni buni la toate.

Aşadar precum legea gravitaţiei care nu are nevoie ca tu să fii de acord cu ea ca să funcţioneaze, orice acţiune are o reacţiune, fie că-ţi place, fie că alegi să ignori. Şi dacă acţiunile preşedintelui Barna au avut ca efect demisii pe bandă ale unor oameni din USR, la rândul lor, aceste demisii au rol demoralizator în rândul voluntarilor, sângele viu din USR. Avem un preşedinte care dezbină, în loc să unească, care creează tabere în loc să îşi folosească influenţa pentru a aduce pe toţi la un loc, sub sloganul partidul altfel”, scrie un alt membru al partidului, pe același grup intern al USR, conform sursei citate.

Barometru: PSD a scăzut cu 7% în intenţia de vot pentru parlamentare. Cât ar obține PNL și USR-PLUS

Dacă ar fi acum alegeri parlamentare, 45% dintre cei care s-ar prezenta la vot ar pune ştampila pe liberali, potrivit unui sondaj realizat de IMAS pentru Europa FM.

Procentul PNL este dublu faţă de cel de acum un an. Studiul arată şi o scădere a intenţiei de vot pentru PSD, USR şi PLUS. La începutul anului trecut, PNL se afla la 22% din intenţiile de vot ale românilor.

Prin comparaţie, PSD a pornit anul trecut de la o intenţie de vot de 25% şi a coborât, la final de an, la 18 procente. USR încheie anul cum l-a început – în preajma a 11 procente, după ce în iulie urcase până la 21%.

Uniunea Salvaţi România a pierdut un procent în decembrie. Şi PLUS este în scădere faţă de noiembrie – de la 5 procente şi jumătate la 3 şi jumătate. Mici avantaje au acumulat luna trecută UDMR, PMP şi ALDE.

Dintre cei care au participat la sondaj, 20% nu ştiu cu cine vor vota sau nu s-ar prezenta la vot.

Sondajul IMAS, la comanda Europa FM, a fost realizat în perioada 4 – 18 decembrie 2019, pe un eşantion de 1011 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroarea de eşantionare este de ± 3,1%.

O creştere semnificativă s-a înregistrat în noiembrie, când a ajuns la 39%, iar luna trecută a urcat la 45%.

sursa:newsweek.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *