Veste bună pentru pensionari. Toți cei de peste 75 de ani o să primească vouchere. Ce valoare au acestea

Pensionarii trecuți de vârsta de 75 de ani au parte de o veste bună din partea statului român. Aceștia urmează să primească vouchere chiar în prima săptămâna a lunii decembrie, cu câteva zile înaintea alegerilor parlamentare, care au loc pe data de 6 decembrie 2020. Ce valoare au acestea?

Pensionarii au parte de o veste bună. Ce vouchere primesc cei care au peste 75 de ani?

O măsură socială aprobată astăzi, 14 octombrie, într-o ședință de Guvern, arată că pensionarii care au peste 75 de ani și încasează pensia socială, vor primi vouchere pentru mese calde retroactive pe 4 luni.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a mărturisit că este vorba despre aproximativ 300.000 de persoane cu vârsta de peste 75 de ani și aflate la nivelul pensiei sociale. Voucherele pe care aceștia le vor primi înainte de alegerile parlamentare au o valoare de 180 de lei pe lună.

„După cum se cunoaște, valoarea unui astfel de tichet este de 180 de lei pe lună. Aceste tichete se vor repartiza în prima săptămână din luna decembrie a acestui an și se vor da retroactiv cu data la care a fost aprobată măsura, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie, așa încât toți beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, respectiv 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcați pe vouchere sau pe carduri în prima săptămână a lunii decembrie 2020”, a spus Marcel Boloș, potrivit mediafax.ro.

Veste bună pentru pensionari. Toți cei de peste 75 de ani o să primească vouchere. Ce valoare au acestea

Veste bună pentru pensionari. Toți cei de peste 75 de ani o să primească vouchere. Ce valoare au acestea

De ce se dau aceste vouchere cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare?

După ce ministrul Fondurilor Europene a primit această întrebate de la jurnaliști, a spus că totul a fost calculat pe zile, astfel încât procedura legală să fie respectată. Acesta a mai adăugat și faptul că în următoarea săptămână care vine urmează să fie semnat contractul de achiziție publică, iar emitenții de carduri vor avea nevoie de 10 zile ca să emită cardurile pentru beneficiari.

„În momentul de față, procedura de achiziție publică este în curs de finalizare. Contractul de achiziție publică urmează să fie semnat în săptămâna care vine. Sunt 300.000 de beneficiari. Emitenții de carduri au nevoie de 10 zile conform contractului ca să emită aceste carduri. Aceste carduri se distribuie mai apoi către prefecturi, de la prefecturi ajung la autoritățile publice locale și de la autoritatea publică locală ajunge la beneficiarul final. Este calculat pe zile. (..) E vorba de persoane care au o anumită vârstă. Își așteaptă acest ajutor de la noi. Calculele acestea le-am făcut împreună cu colegii și regimul acesta pentru 300.000 de beneficii de emitere a cardurilor și distribuirea lor nu este unul foarte simplu”, a mai spus Marcel Boloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *