Vești bune pentru giurgiuveni: Corpul nou al Spitalului Județean de Urgență va fi reabilitat și dotat

Primul proiect de pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 18 ianuarie, a Consiliului Judeţean Giurgiu vizează predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin Compania Naţională de Investiţii CNI SA a amplasamentului situat în judeţul Giurgiu, municipiul Giurgiu, Bulevardul Bucureşti, nr. 18, şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii „Reabilitare şi dotare corp Spital Nou C1+C2”.

„Această investiţie urmează să fie urcată pe SEAP şi dacă cei de la CNI nu au imobilele în administrare nu pot demara procedura”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

Consilierii PNL s-au abţinut la vot.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre menţionat, în vederea creșterii accesibilității populației din județul Giurgiu la serviciile de sănătate oferite de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Giurgiu, Consiliul Județean Giurgiu a obținut finanțare prin Programul național de construcții de interes public sau social de la Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Compania Națională de Investiții, pentru realizarea obiectivului de investiții ”Reabilitare și dotare Corp Spital Nou C1+C2”.

„Conform legii, pentru obiectivele de investiții propuse a fi finanțate în cadrul programului, altele decât construcțiile noi, beneficiarii predau amplasamentele pe bază de protocol Companiei Naționale de Investiții, pe durata de realizare a investiției. CNI derulează procedurile de atribuire a contractelor de prestări servicii, de execuție de lucrări, în conformitate cu prevederile în vigoare. Până la această dată, CJ Giurgiu a pus la dispoziția CNI acordurile și avizele, expertiza tehnică și cea energetică a imobilului, necesare demarării obiectivului. Menționăm că SJU Giurgiu, precum și terenul aferent aparțin domeniului public al județului Giurgiu, conform HG 968/2002”, se arată în expunerea de motive menţionată.

Conform sursei respective, corpul de clădire Spital nou din cadrul SJU Giurgiu a fost realizat între anii 1985-1993, conform normativelor în vigoare la acea dată, destinația inițială fiind de bloc materno-infantil.

În corpurile de clădire C1, C2, conform destinației actuale de spital județean nu sunt respectate prevederile și normativele actuale cu privire la circuitele funcționale, ceea ce impune recompartimentarea și reabilitarea spațiilor existente pentru a corespunde normelor igienico-sanitare de autorizare, precum și realizarea de dotări cu aparatură medicală, în conformitate cu Normele metodologice privind dotarea obligatorie a cabinetelor medicale aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr 153/2003, cu modificările și completările ulterioare.
Proiectul a trecut cu votul majorităţii PSD-ALDE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *